Urmărește-ne

UPDATE: 16 pasageri ai unui zbor Blue Air de pe ruta Iași – Londra Luton au fost debarcați din avion fără explicații

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. UPDATE: 16 pasageri ai unui zbor Blue Air de pe ruta Iași – Londra Luton au fost debarcați din avion fără explicații

Știri

UPDATE: 16 pasageri ai unui zbor Blue Air de pe ruta Iași – Londra Luton au fost debarcați din avion fără explicații

ACTUALIZARE, 5 Noiembrie, 19:30: În urmă cu câteva minute, domnul Marin Nelu, comandantul zborului Blue Air 0B6831, ne-a transmis următoarele precizări:
„Am fost comandantul acelui zbor. Pasagerii nu au fost dati jos din avion, ci nu au mai fost imbarcati, deoarece se depasea greutatea maxima la decolare. Siguranta inainte de toate. Pasagerii care nu au putut fi imbarcati au fost retutati tot la Luton.
Nu si-a batut nimeni joc de pasageri, au fost tratati corespunzator si au primit toate informatiile necesare.
A durat 2 ore si 30 de minute datorita lor si numai lor, daca intelegeau de vorba, de masurile de siguranta ce trebuiau luate.
Pasagerii nu au fost nicicum inselati, au fost rerutati, iar cei care au refuzat au primit banii inapoi.
Am avut la un moment dat 66 de pasageri la bord si personal am oprit imbarcarea deoarece nu puteam lua toti pasagerii din motivul enuntat anterior, greutate peste limita maxima admisa pentru decolare de pe un aeroport cu pista scurta si obstacolat de dealuri.”

______________________________
Vineri dimineață, 16 pasageri care trebuiau să zboare de la Iași către Londra cu un zbor al operatorului low-cost Blue Air au fost debarcați din aeronavă fără nicio explicație.

Avionul, un Boeing 737 înmatriculat YR-BAR, a decolat de la Iași cu o întărziere de aproape 3 ore, față de ora stabilită pentru plecare, 08:30. Conform unor surse de pe aeroportul din Iași, aceștia ar fi fost debarcați din cauza supra-alimentării cu combustibil a aeronavei. Cei 16 pasageri care au rămas la Iași au fost îmbarcați pe urmă pe zborul TAROM care opera aceeași rută, însă zborul companiei naționale a decolat abia 12 ore mai târziu, conform programului.

Potrivit siteului bzi.ro, pasagerii afirmă că reprezentanții companiei Blue Air nu le-au oferit niciun fel de explicație despre motivul debarcării, aceștia refuzând de asemenea să ofere informații presei locale, însă i-au rugat să se dea jos din aeronavă pe cei care dețin și bagaj de cală. Din cauza supra alimentării aeronavei cu kerosen, greutatea maximă admisă pentru decolare ar fi fost depășită, de aceea a fost necesară debarcarea pasagerilor și a bagajelor.

„Concediul meu este pana astazi. Maine dimineata trebuie sa fiu la munca. Ce fac eu acum, daca este ora 13:00 si nu avem niciun raspuns. Mi s-a spus ca cel mai probabil in jurul orei 21:00 vom primi unul, dar nu se stie daca vom decola sau nu in seara aceasta. Am noroc ca locuiesc langa Iasi, dar transportul cine-l deconteaza? Este bataie de joc!”, a declarat Sebastian Cozma pentru bzi.ro.

neseriozitate_blue_air_2_-2

„De la ora 6:30 sunt aici. Eu sunt din Roman, judetul Neamt. Am cumparat biletul cu bagaj de cala. Pur si simplu, cei de la companie ne-au pacalit. Nu am avut voie sa circul cu biletul. Vara mea a plecat, ea nu avea bagaj la cala, dar pastilele ei au ramas la mine. Am aratat si politistilor pastilele si reteta. Viata verisoarei mele este pusa in pericol. Inainte de a pleca, am incercat sa iau medicamentele din bagajul de cala, sa i le dau dansei, insa nu mi-au dat voie. Uitati medicamentele! Voi apela la Protectia Consumatorului si voi face o plangere la Politie, pentru abuz de incredere. M-au pacalit! La ora 8:30, cand trebuia sa decolam, ni s-a spus ca va avea o intarziere de 30 de minute, iar pe la 10:40 ne-a anuntat ca cine are bagaj de cala nu poate calatori„, a precizat Remus Lucaci, un alt pasager al zborului 0B6831 Iasi – Luton operat de Blue Air.

screen-shot-2016-11-05-at-13-45-57

Zborul Blue Air 0B6831 a decolat de la Iași la ora 11 și 13 minute, cu aproape 3 ore mai târziu, și a aterizat pe aeroportul din Luton la 14:32 (ora României), cumulând două ore și jumătate de întârziere.

Din cauza aceste întârzieri, și zborul de retur, Londra Luton – Iași, a avut parte de peste două ore întârziere.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
6 comentarii

6 Comments

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus