3,1 mil. de pasageri au tranzitat aeroporturile românești în T1 al anului 2022

Foto: BoardingPass

Traficul aerian de pe aeroporturile românești a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru al anului 2022 în comparație cu trimestrul întâi al anului trecut.

În primele trei luni ale anului 2022, aeroporturile din România au fost tranzitate de 3.094.083 de pasageri, potrivit Asociației Aeroporturilor din România.

Aeroportul Henri Coandă din București a înregistrat în primele trei luni ale anului de aproape două milioane de pasageri.

Acesta a fost urmat de aeroportul din Cluj Napoca (334 de mii de pasageri) și Iași (218 mii de pasageri).

Peste pragul de o sută de mii de pasageri înregistrați în primele trei luni ale anului au mai trecut și de aeroporturile din Timișoara (156 de mii) și Suceava (113 mii de pasageri).

Trafic pasageri în trimestrul I al anului 2022 pe aeroporturile din România / Grafic: Asociația Aeroporturilor din România

La polul opus al clasamentului se află trei aeroporturi care nu au zboruri comerciale regulate:
– aeroportul Delta Dunării din Tulcea (21 de pasageri);
– aeroportul din Arad (78 de pasageri);
– aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) din București (1.685 de pasageri).

În majoritatea cazurilor, aproape jumătate din traficul de pasageri a aeroporturilor românești din primele trei luni ale acestui an a fost înregistrat în luna martie.

Trafic pasageri în martie 2022 pe aeroporturile din România / Grafic: Asociația Aeroporturilor din România

În comparație cu primul trimestru al anului 2021, traficul de pasageri de pe aeroporturile românești a înregistrat o creștere de 236%, de la 920.835 la 3.094.083 de pasageri.

Această creștere se datorează, cel mai probabil, relaxării condițiilor de călătorie din Europa.

Însă, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile românești în trimestrul întâi al anului 2022 este mai mic cu 34% față de datele înregistrate în trimestrul întâi al anului 2019 și cu 20% mai mic față de cele din primul trimestru al anului 2020.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Exclusiv Fostul consul al României în New York a fost numit în CA-ul TAROM

Articolul următor

TAROM va recepționa în 2023 trei ATR-uri 72-600 și patru Boeinguri 737 MAX

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
13
Share