ACI EUROPE a întocmit raportul traficului aerian pentru prima jumătate din 2016

Acest raport, întocmit de către ACI EUROPE, este singurul din acest segment ce adună toate datele din domeniul transportului aerian civil, rețele aeriene, companii low-cost și curse charter.

În prima jumătate a anului 2016, traficul aerian de pasageri înregistrat pe aeroporturile din Europa a înregistrat o creștere de 4,9%, iar pe aeroporturile din zona Uniunii Europene s-a înregistrat o creștere de 6,2%.

Advertisements

Pe aeroporturile din afara Uniunii Europene din țări cum ar fi Islanda, Norvegia, Rusia, Elveția și Turcia s-a înregistrat o creștere a traficului de pasageri de 0,5%.

Segmentul transporturilor de mărfuri a înregistrat o creștere 2,1% în cadrul rețelei de aeroporturi din Europa, pe când mișcările de aeronave (aterizări / decolări) au crescut cu 3,1%.

O mare parte din această creștere a fost concentrată pe hub-uri secundare și mari până la aeroporturi de dimensiuni medii, cum ar fi Aeroportul Berlin Schönefeld (+ 39,4%), Aeroportul Köln Bonn (+ 19,8%), Aeroporturile din București (+ 16,5%), Aeroportul Dublin ( + 13,4%), Aeroportul Barcelona-El Prat (+ 12,7%), Aeroportul Birmingham (+ 12,6%), Aeroportul din Budapesta (+ 11,9%) și Aeroportul din Copenhaga (CPH) (+ 10,9%).

Foto: Aviation News Agency
Foto: Facebook Aviation News Agency
Advertisements
Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share