Aegean Airlines intră în acționariatul companiei aeriene Animawings

Potrivit unui anunț transmis de Aegean Airlines investitorilor de pe bursa de la Atena, Athex, compania aeriană elenă a achiziționat 25% din acțiunile companiei românești Animawings.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Advertisements

Valoarea tranzacției se ridică la suma de 412 mii de euro însă în acest moment nu se cunoaște cu exactitate structura acționariatului companiei Animawings.

Animawings a fost anunțată oficial în luna ianuarie a acestui an și este rezultatul unei colaborări dintre grupul Memento care deține cel mai mare turoperator din România, Christian Tour, și compania aeriană Orange2fly.

Noua companie aeriană românească își va obține certificatul de operator aerian în România la mijlocul lunii martie, potrivit anunțului făcut de oficialii Animawings, iar primele zboruri charter vor fi operate începând cu luna mai a acestui an.

Primul din cele două avioane Airbus A320 care vor intra în flota Animawings va fi înmatriculat YR-AGA și va putea transporta 174 de pasageri într-o singură clasă de călătorie.

Aegean Airlines și Christian Tour au colaborat des în sezoanele de vară ale ultimilor ani. Turoperatorul român a închiriat avioane de la Aegean Airlines pentru a transporta pasageri de pe aeroporturile românești spre destinații de vacanță din Grecia.

Compania aeriană elenă, membră a alianței Star Alliance, ar mai fi în discuții și cu guvernul de la Zagreb cu privire la preluarea companiei aeriene Croatia Airlines.

Advertisements
Total
22
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
22
Share