Aegean Airlines raportează pierderi de 24 milioane de euro în prima jumătate a anului 2016

Operatorul grec, Aegean Airlines, a publicat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului curent. Conform datelor, aceștia raportează o pierdere de 23.7 milioane de euro, comparativ cu 14.8 milioane de euro profit în aceeași perioadă a anului 2015. Venitul în primele sașe luni, 403.5 milioane de euro, a rămas aproape neschimbat, față de cel raportat pentru primul semestru al anului trecut, 403.6 milioane de euro.

Numărul pasagerilor transportați de Aegean și subsidiara sa, Olympic Air, a crescut cu 5%, de la 4.96 milioane la 5.22, dar loading factor-ul a suferit modificări negative, scăzând de la 73.4% la 71%, însă această scădere este justificată de oficialii companiei aeriene prin creșterea capacității pe zborurile internaționale. RPK-ul (revenue passenger kilometers) a avut o scădere de 10 procente, ajungând la finele primelor 6 luni la 8.2 eurocenți.

Printre motivele rezultatelor financiare nu foarte bune, enumerăm situația pieței naționale, economia slăbită a Greciei plus creșterea semnificativă a capacității de transport a competitorilor și creșterea TVA-ului de la 13% la 24%. Toate aceste evenimente au adăugat presiune în politica de prețuri a operatorului grec, forțându-i să scadă tarifele.

În ciuda acestor rezultate slabe din primul semestru, membrul Star Alliance a afirmat că rezervele de bani și mijloace financiare au ajuns la 299.8 milioane de euro, crescând de la 236.8 milioane de euro raportate la finalul anului 2015.

“Pentru al treilea an consecutiv am continuat investițiile semnificative în extinderea rețelei, acum servim 145 de destinații și operăm o flotă de 61 aeronave, în comparație cu 52 din prima jumătate a anului 2015,” a afirmat Dimitris Gerogiannis, Managing Director al Aegean Airlines.

“Cererea scăzută din al doilea trimestru al anului, în special în lunile mai și iunie, a avut un impact negativ în rezultatele operațiunilor și a profitabilității, de asemenea decizia noastră de a începe operarea câtorva zboruri internaționale la început de sezon estival, ținta fiind îmbunătățirea utilizării flotei, a ajutat negativ rezultatele,” a mai adăugat oficialul grec.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Zboruri anulate sau întârziate? Noutăți în sprijinul respectării drepturilor pasagerilor

Articolul următor

Ofertă fulger de la Ryanair: zboară de la Timișoara către destinații internaționale începând cu 2.99EUR

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share