Urmărește-ne

Aeroflot a recepționat primul său Airbus A350XWB

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Aeroflot a recepționat primul său Airbus A350XWB

Știri

Aeroflot a recepționat primul său Airbus A350XWB

Puține lucruri se pot compara cu bucuria pe care o are un operator atunci când recepționează un nou model de avion în flota sa.

Este rândul celor de la Aeroflot să trăiască acest moment important, pentru că astăzi, la Toulouse – Franța, în cadrul unei ceremonii festive, Aeroflot a primit cheile simbolice ale primului său Airbus A350.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Aeroflot a botezat acest avion cu numele Tchaikovsky, un omagiu adus compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski și a fost deja înmatriculat VQ-BFY.

Interesantă este și schema de culoare, Aeroflot a renunțat la griul fuzelajului, alegând de această dată un fuzelaj alb.

Aeroflot a plasat inițial o comandă de 22 de aeronave A350-800, dar ulterior au modificat-o, optând pentru 22 avioane din modelul mai mare, A350-900.

Avionul va zbura apoi spre Moscova unde va fi verificat de echipa tehnică a Aeroflotului.

De la finalul săptămâni viitoare, Airbusul A350-900 va intra în serviciul comercial și va începe operarea zborurilor dintre Moscova și Dubai.

Utilizarea avionului pe aceasta rută, relativ scurtă, este mai mult pentru familiarizarea echipajului cu acest model de avion.

Și alte companii au procedat la fel, alegând rute mai scurte pentru trainingul echipajelor, British Airways a folosit primul său Airbus A350-1000 pe zborurile spre Madrid, în schimb, Virgin Atlantic a început direct operarea zborurilor spre New York cu Airbus A350.

Începând cu 29 martie, și Aeroflot va zbura către New York cu A350-900. Pe măsură ce compania cu sediul la Moscova va recepționa și celelalte avioane Airbus A350, acestea vor deservi rutele spre Bejing, Londra, Osaka, Miami și Dubai.

Toate cele 22 de Airbusuri A350-900 din flota companiei ruse vor avea o capacitate de transport de 28 pasageri în clasa business, 24 în premium economic și 264 în economic.

Odată cu livrarea primului A350 vor debuta și noile modele de scaune din clasele business, premium economic și economic pe care Aeroflot le va introduce în toate avioanele dedicate zborurilor lung-curier.

Parteneriatul dintre Airbus și Aeroflot începe odată cu căderea Cortinei de Fier și destrămarea URSS-ului, la finalul anului 1991.

Atunci Aeroflot începea un proces de modernizare a flotei sale, renunțând treptat la “moștenirea sovietică”. Astfel, A310 este primul avion de proveniență occidentală care intră în flota rușilor, în 1992.

În 2003, Aeroflot adaugă în flotă și modelul A320, iar în 2008, alege pentru zborurile lung curier, Airbus A330.

La 30 de ani de la căderea comunismului, Aeroflot este o companie cu o transformare remarcabilă. Mai mult de jumătate din flota Aeroflotului este compusă din avioane Airbus, 130 de avioane din familia Airbus, 66 de Boeinguri și 54 de Sukhoi.

Aeroflot este compania națională a Rusiei, parte a alianței SkyTeam, cu o flotă de peste 250 de avioane, fiind recunoscută ca una dintre cele mai punctuale companii aviatice la nivel mondial.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus