Aeroflot nu mai are permisiunea de a zbura spre și deasupra Marii Britanii

Guvernul de la Londra a anunțat joi seara o listă de sancțiuni care vizează Rusia ca urmare a atacurilor militare asupra Ucrainei.

Printre alte sancțiuni, premierul Marii Britanii a declarat că Aeroflot nu va mai putea zbura din și spre Marea Britanie.

De asemenea, compania aeriană rusă al cărui acționar majoritar este statul rus nu va mai avea permisiunea nici să tranziteze spațiul aerian britanic.

Autoritatea Aviației Civile din Marea Britania a informat joi seara că certificatul de operator din țară terță (TCO) al Aeroflot a fost revocat.

În urma anunțului făcut de prim-ministru astăzi în Parlament, Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit a suspendat permisul de transportator străin deținut de Aeroflot Russian Airlines (Aeroflot) până la o nouă notificare.

Aceasta înseamnă că Aeroflot nu va avea voie să opereze zboruri către sau dinspre Regatul Unit până la o nouă notificare”, se arată în comunicatul de presă transmis de autoritatea britanică.

Sancțiunea care vizează compania rusă Aeroflot intră în vigoare vineri la ora 00:01.

Alte companii aeriene, inclusiv cargo, din Rusia care au capital privat și operează în Marea Britanie nu au fost, momentan, sancționate de Guvernul britanic.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share