Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj aniversează astăzi 100 de ani de la primele activități aviatice pe Aerodromul din Someșeni Cluj, dar și 85 de ani de la înființarea la Cluj pe actualul amplasament, al unui aeroport civil în anul 1932.
Acest eveniment este unul special pentru Aeroportul Internațional Cluj, pentru că aeroportul celebrează cu aceeași ocazie și pasagerul cu numărul 1 milion, sărbătorit anul acesta cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2016, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în primele 6 luni ale anului 2017.
Astfel, Aeroportul Internațional Cluj atinge pentru a 7-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit pe zborul Wizz Air care a aterizat de la Bologna și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj și ai altor instituții locale, ai aeroportului, Wizz Air și mass media.
În cadrul acestui eveniment marcant, Președintele Consiliului Județean, Domnul Alin Tișe a declarat: „Împlinirea unui secol de activitate aviatică la Cluj, îmi oferă fericitul prilej de a felicita întreg colectivul Aeroportului Internaţional Cluj pentru această minunată aniversare. Momentul de azi reprezintă rezultatul mai multor ani de muncă şi de investiţii în infrastructura acestui obiectiv, investiţii care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al ţării şi unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice a judeţului Cluj şi a întregii regiuni„.
Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a declarat la rândul său: „Ne bucurăm că la 100 de ani de la înfiinţare, Aeroportul Internaţional Cluj este cel mai dinamic aeroport din această parte a Europei şi de asemenea prin sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi munca unei echipe profesioniste şi dedicate, a crescut în ultimii 20 de ani de aproape 100 de ori, de la un trafic aerian anual de 30.000 de pasageri la aproape 3 milioane.”
Gabor Vasarhelyi, Wizz Air Corporate Communications Manager a declarat: „Suntem încântaţi să sărbătorim împreună cu Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj atâtea repere importante. De-a lungul celor zece ani de operaţiuni încununate de succes, peste şapte milioane de pasageri s-au bucurat de serviciile noastre cu preţuri reduse din şi către Cluj – Napoca, iar în urma alocării celei de-a şasea aeronave acestei baze, anul acesta ne aşteptăm să transportăm pe rutele noastre cu tarife scăzute şi mai mulţi pasageri decât am făcut-o până acum. Ne păstrăm angajamentul față de clienții noștri din Transilvania și ne dorim să continuăm parteneriatul fructuos cu aeroportul şi să aducem şi mai multe tarife reduse şi mai multe oportunități pentru regiune.”
De la baza din Cluj-Napoca, Wizz Air oferă în prezent 35 de rute către 17 țări, inclusiv zborul intern către Bucureşti.
Rețeaua de rute a aeroportului oferă în prezent 47 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.
În primele 6 luni ale anului 2017 de pe aeroport au fost deschise 8 destinații noi, a crescut frecvenţa zborurilor pe rutele existente, iar o nouă companie aeriană, Ellinair, a demarat zboruri regulate de la Cluj.
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați după Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic de aproape 3 milioane de pasageri.
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.