Aeroportul de pe insula Paros, Grecia, se redeschide după modernizări

Noul aeroport de pe insula grecească Paros se va redeschide după ce a fost modernizat. Primii pasageri vor ajunge pe acest aeroport începând cu data de 4 august cand Olympic Air va începe operațiunile către aeroportul din Thessaloniki.

Redeschiderea va avea loc în 25 iulie, dată după care aeroportul va fi la dispoziția tuturor operatorilor aerieni. Pista acestui aeroport are 2000 metri lungime, iar terminalul are o suprafață de 750 metri pătrați. Acesta va înlocui vechiul terminal care probabil va fi demolat.

Advertisements

Olympic Air operează în acest moment 4 zboruri zilnice de la Atena către Paros folosind aeronave Dash 8-100. Programul va fi ajustat, iar frecvența acestui zbor se va reduce la 3 zboruri zilnice, însă și aeronava cu care vor fi operate va fi schimbată cu Dash 8-400, aeronavă care oferă o capacitate mai mare, după ce noua pistă se va deschide. Zborurile către Thessaloniki vor fi operate cu aceeași aeronavă, însă cu o frecvență de numai 2 zboruri pe săptămână pe perioada sezonului estival, iar după data de 10 septembrie această rută va fi închisă.

Paros este o insula grecească situată în partea estică a mării Egee și este cunoscută pentru plajele și satele tradiționale. Parikia este capitala, oraș care este și un hub pentru transportul maritim al regiunii Cyclades.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share