Urmărește-ne

Aeroportul din Chișinău începe construcția unui nou terminal de pasageri (foto)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Aeroportul din Chișinău începe construcția unui nou terminal de pasageri (foto)

Știri

Aeroportul din Chișinău începe construcția unui nou terminal de pasageri (foto)

Schița proiectului unui nou Terminal al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a fost prezentat de „Avia Invest”, compania care administrează principalul aeroport din Republica Moldova. Viitorul terminal va avea suprafața totală de 55.000 metri pătrați și ar urma să deservească anual 4.2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4.5 milioane de pasageri pe an.

Viitorul terminal al aeroportului din capitala Moldovei va avea cinci pasarele telescopice pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor. La conceptul acestuia, arhitecții au ținut cont atât de aspectul vizual inedit și inovațional, cât și de funcționalitatea construcției. Sala Mare de „Sosiri” și „Plecări” a fost proiectată astfel încât să ofere perspectiva extinderii clădirii Terminalului, fără să fie perturbat procesul operațional. Clădirea include un nucleu funcțional central, prevăzut cu facilități pentru deservirea pasagerilor și a gestionării eficiente a bagajelor și a scărilor telescopice, utilizate la îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

Clădirea conceptuală modernă a viitorului terminal este o adevărată creație arhitecturală. Fațadele din zonele nord și sud sunt realizate în totalitate din sticlă structurată. O parte din elementele construcției sunt concepute sub formă de console, care protejează de lumina soarelui intrarea principală și ieșirea din clădirea Terminalului, precum și spațiul intern.

Profilul complex al acoperișului creează o structură de sprijin stabilă. O parte a acoperișului este vitrată, astfel ca să fie permisă iluminarea suplimentară a spațiului interior. Sistemul de scurgere va permite reutilizarea apei colectate în scopuri tehnice.

Locația terminalului oferă posibilități de conectare la infrastructura rutieră existentă. În același timp, sunt prevăzute intrări separate pentru terminalele vechi și noi. Atât în timpul procesului de construcție, cât și după darea în exploatare a noului Terminal, funcționalitatea vechiului Terminal nu va fi afectată.

Noul proiect prevede și construcția unei parcări imense de mașini, care va acoperi pe deplin necesitățile călătorilor. Aspectul vizual al viitorului terminal și funcționalitatea acestui vin să completeze designul unic și modern al Aeroportului Internațional Chișinău.

Conceptul noului terminal al Aeroportului Chișinău a fost elaborat de către S.C. ARHISTRAT DECO SRL, Vasile Stratu – autor al proiectului, echipa ARHISTRAT DECO : A.S.P. Stratu Vasile Arhitect Cojocaru Nicoleta Arhitect Lemne Elena după tema de proiectare Avia-Invest, în colaborare cu SC AF ARCHITECTS SRL, reprezentată de arhitectul Vladimir Pînzaru.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Presa română, „invidioasă” pe proiectul Aeroportului din Chișinău: Vor avea terminal mai devreme decât Aeroportul Otopeni | ZUGO

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus