EXCLUSIV Aeroportul din Iași dă în judecată TAROM pentru recuperarea datoriilor

Avioane TAROM în fața hangarului / Foto: BoardingPass

Aeroportul din Iași a decis să dea în judecată compania TAROM pentru a recupera datoriile pe care compania aeriană de stat le are față de aeroport.

TAROM a adunat de-a lungul timpului datorii uriașe față furnizorii săi, iar încă unul dintre aeroporturile către care zboară a decisă să de-a în judecată compania aeriană de stat.

Aeroportul din Iași încearcă astfel să obțină prin sentință judecătorească o ordonanță de plată care va obliga TAROM să-și achite datoriile pe care le are față de aeroportul ieșean.

Dosarul a fost deschis pe rolul Tribunalului Iași marți, 21 martie 2023, însă la data publicării articolului nu avea stabilit un termen de judecată.

De asemenea, valoarea datoriei pe care TAROM o are față de aeroportul din Iași este necunoscută, dar probabil aceasta se ridică la ordinul a câtorva milioane de lei.

La o asemenea măsură a apelat la finalul lunii ianuarie 2023 și aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca, așa cum relatam la vremea respectivă în acest articol.

În ultimii ani TAROM a operat pe aeroportul din Iași doar zboruri regulate din București și zboruri charter spre destinații de vacanță.

Acum, aceasta operează patru zboruri pe zi între București și Iași de luni până vineri, trei zboruri pe zi în zilele de sâmbătă și două zboruri pe zi în cele de duminică.

Compania aeriană de stat are o datorie uriașă de aproximativ două sute de milioane și față de aeroportul din București, detalii aici.

Pe lângă aceasta, TAROM a avut la finalul anului 2022 o datorie de peste 81 de milioane de lei față de bugetele statului român, detalii aici.

Recent, Ministerul Transporturilor a decis să capitalizeze compania aeriană cu încă aproape o jumătate de milion de lei, așa cum am relatat aici.

Pe lângă acest proces, mii de pasageri au dat în judecată și au obținut executări silite ale TAROM pentru recuperarea compensațiilor pe care le datorează acestora pentru zboruri întârziate sau anulate.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

EXCLUSIV Compania aeriană Blue Air este oficial în insolvență

Articolul următor

INCIDENT Un zbor TAROM a aterizat la Istanbul din cauza unei alerte cu bombă

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share