Aeroportul din Sofia confirmă acuzațiile făcute de Ryanair la adresa Bulgaria Air

Bulgaria Air datorează companiei Sofia Airport EAD, firma care deține aeroportul din capitala Bulgariei, aproximativ 26.6 milioane de dolari, afirma CEO-ul aeroportului, Hristo Shterionov.

Citând presa locală, siteul agenției de presă Novinite afirmă că operatorul a primit o notificare de a plăti toate datoriile până în anul 2021. Hristo Shterionov afirmă că această datorie este unul dintre motivele care au dus la rezultate financiare foarte scăzute pe care aeroportul de la Sofia le are.

Advertisements

Această situație a fost dezvăluită după ce operatorul low-cost irlandez, Ryanair, a încercat să ducă la Comisia Europeană operatorul bulgar după ce aceștia au refuzat să plătească datoriile care ar fi constituit o formă ilegală de ajutor de la stat. Ryanair de asemenea a mai dezvăluit un conflict de interes al Bulgaria Air care deține 40% din acțiunile aeroportului din Varna.

Managementul operatorului Bulgaria Air a negat acuzațiile și afirmă că Bulgaria Air are relații comerciale “normale” atât cu aeroportul de la Sofia cât și cu cel de la Varna și Burgas.

Operatorul bulgar a fost fondat în anul 2002 după colapsul companiei Balkan Bulgarian Airlines, iar Bulgaria Air operează acum 2 x Airbus A319-100, 3 x Airbus A320-200, un ARJ-70, 2 x Boeing 737-300, un BAe 146-200 și 4 x Embraer 190AR. Rutele operate sunt rute scurt și mediu-curier către destinații din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Rusia.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share