Aeroportul din Sofia confirmă acuzațiile făcute de Ryanair la adresa Bulgaria Air

Bulgaria Air datorează companiei Sofia Airport EAD, firma care deține aeroportul din capitala Bulgariei, aproximativ 26.6 milioane de dolari, afirma CEO-ul aeroportului, Hristo Shterionov.

Citând presa locală, siteul agenției de presă Novinite afirmă că operatorul a primit o notificare de a plăti toate datoriile până în anul 2021. Hristo Shterionov afirmă că această datorie este unul dintre motivele care au dus la rezultate financiare foarte scăzute pe care aeroportul de la Sofia le are.

Această situație a fost dezvăluită după ce operatorul low-cost irlandez, Ryanair, a încercat să ducă la Comisia Europeană operatorul bulgar după ce aceștia au refuzat să plătească datoriile care ar fi constituit o formă ilegală de ajutor de la stat. Ryanair de asemenea a mai dezvăluit un conflict de interes al Bulgaria Air care deține 40% din acțiunile aeroportului din Varna.

Managementul operatorului Bulgaria Air a negat acuzațiile și afirmă că Bulgaria Air are relații comerciale “normale” atât cu aeroportul de la Sofia cât și cu cel de la Varna și Burgas.

Operatorul bulgar a fost fondat în anul 2002 după colapsul companiei Balkan Bulgarian Airlines, iar Bulgaria Air operează acum 2 x Airbus A319-100, 3 x Airbus A320-200, un ARJ-70, 2 x Boeing 737-300, un BAe 146-200 și 4 x Embraer 190AR. Rutele operate sunt rute scurt și mediu-curier către destinații din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Rusia.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Qatar Airways achiziționează 10% din LATAM Airlines Group

Articolul următor

Airbus continuă seria de vești bune din cadrul Farnborough Airshow 2016

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share