Urmărește-ne

Aeroportul Iași, singurul aeroport certificat ca Aeroport International din zona Moldovei

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Aeroportul Iași, singurul aeroport certificat ca Aeroport International din zona Moldovei

Știri

Aeroportul Iași, singurul aeroport certificat ca Aeroport International din zona Moldovei

Aeroportul din Iasi a fost certificat ca Aeroport International dupa ce a demonstrat ca indeplineste toate conditiile prevazute de legislatia in domeniu. Raportul privind indeplinirea conditiilor de certificare a fost emis de catre comisia de evaluare numita prin ordinul Minstrului Transportului si Infrastructurii.

Aeroportul Iasi a solicitat verificarea indeplinirii cerintelor privind certificarea ca „aeroport international” si a obtinut acest titlu in urma unui proces complex de identificare si evaluare a modului in care s-a dezvoltat si modernizat in ultimii ani. Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii.

Investitiile realizate la Aeroportul International Iasi (construirea unei noi piste flexibile, extinderea platformei, precum si ridicarea unui nou terminal), cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la 850.000 pana la finalul acestui an (mai mult decat dublu fata de 2015), noile proceduri, echipamentele performante si gama de servicii oferite au permis ridicarea treptei de certificare.

Marius Bodea, Presedintele C.A. Aeroportul International Iasi:
„Astazi, pentru prima data in istoria sa, Aeroporul Iasi isi poate sustine si denumirea sa uzuala de Aeroportul International Iasi. In acest moment, suntem singurul aeroport certificat ca Aeroport International din zona Moldovei, iar acest titlu vine ca o recunoastere a eforturilor depuse pentru a ne consolida pozitia inclusiv pe piata internationala. Ca sa se inteleaga mai clar diferenta, Aeroportul International face dovada indeplinirii constante a tuturor cerintelor de deservire a pasagerilor, la standarde ridicate, poate asigura un flux continuu al zborurilor internationale regulate, pe cand un Aeroport deschis traficului international are conditii minime pentru deservire. In lipsa investitiei in noul Terminal, constructie realizata in doar 6 luni, aeroportul nostru nu ar fi putut obține acesta certificare, in prezent noua infrastructura asigurand in mod corect si, cel mai important, in mod continuu aceste conditii. De altfel, noi avem in plan extinderea zonei aeroportuare, iar asta presupune, printre altele, unirea celor doua terminale existente intr-o singura constructie care sa poata sustine eficient fluxul crescut de calatori. Aeroportul Iasi, lider in zona Moldovei si al treilea din tara, a dovedit in tot acest timp ca este un exemplu de conformare cu cerintele europene in domeniu, fiind recunoscut pe plan mondial si ca un exemplu de buna practica”.

3_4

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Abonează-te la newsletterul nostru, acum îți putem trimite direct pe WhatsApp cele mai importante știri.

Click pentru abonare »

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Promitem că nu o să facem spam iar numărul tău de telefon nu va fi adăugat în nicio bază de date, vizibil altor abonați sau distribuit cu alte entități și parteneri.
Pentru dezabonare vă rugăm să ne trimiteți pe WhatsApp mesajul Clear to land!

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Acum te rugăm să adaugi numărul +40799889910 în lista ta de contacte cu numele BoardingPass.ro.

Pentru a finaliza abonarea este necesar să trimiți către noi, BoardingPass.ro, pe WhatsApp mesajul Clear for take-off!

Click pentru a trimite mesajul

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus