Aeroportul Internațional Iași a înregistrat în luna ianuarie 41.805 de pasageri

Aroportul Internațional Iași a înregistrat în luna ianuarie 2016 un record pozitiv în ceea ce privește traficul de pasageri: 41.805 (îmbarcați – 23.507; debarcați – 18.218). Acest fapt înseamnă o creștere de 11% față de luna decembrie 2015.

Comparativ cu luna ianuarie 2015, când s-a înregistrat un număr de 22.485 de călători care au tranzitat Aeroportul Iași, anul acesta am asistat la o dublare a numărului acestora în prima lună din acest an. Cu siguranță această creștere spectaculoasă s-a datorat dezvoltării infrastructurii aeroportuare efectuată în ultimii trei ani. Noua pistă are structura flexibilă, fiind prima de acest gen din Romania. Aceasta se pretează unei frecvențe mari de zboruri, permițând aterizarea avioanelor de capacitate mare. De asemenea, noul terminal oferă o capacitate de procesare de 320 de pasageri într-o oră de vârf și 3.555 de călători pe parcursul unei zile.

Advertisements

În acest moment, Aeroportul din Iași este conectat cu 16 destinații externe, iar conducerea aeroportului are în plan deschiderea unor rute noi care să lege orașul și întreaga zonă a Moldovei de multe alte destinații internaționale.

„Pentru Aeroportul Iași, această dinamică accelerată de dezvoltare, precum și creșterea constantă a numărului de pasageri sunt o adevărată provocare, și e foarte probabil ca în următorii 4-5 ani nici actualele capacități să nu mai fie de ajuns. Momentan, cele două terminale ale Aeroportului Iași asigură un trafic de două milioane de pasageri pe an”, a declarat Marius Bodea, președintele C.A. al Aeroportului International Iași.

sursa: aeronews.ro

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share