Ilustrații Aeroportul Maramureș solicită finanțare pentru construcția unui nou terminal

Aeroportul Maramureș: ilustrație terminal nou

Aeroportul Internațional Maramureș a depus, la începutul lunii aprilie 2022, o cerere de finanțare (prin POIM) pentru construcția unui nou terminal de pasageri.

Dacă va fi construit, noul terminal al aeroportului din Maramureș va avea o capacitate de procesare a până la 450 pasageri pe oră.

Proiectul include și construcția unei parcări cu 450 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru microbuze și alte opt locuri pentru autocare.

De asemenea, ar urma să fie construită și o parcare VIP, o zonă special amenajată pentru taxiuri și două stații pentru autobuzele transportului public.

Tot în cadrul acestui proiect Aeroportul Maramureș intenționează să amenajeze și o zonă cargo, însă nu e clar în ce va consta aceasta.

Alături de facilitățile aeroportuare, lângă aeroportul din Maramureș ar mai urma să fie construit și un hotel.

Noul terminal ar trebui să aibă o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați, potrivit Ministrului Transporturilor.

Valoarea estimată a acestui proiect este de 138,12 milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 2 ani.

Pistă Aeroportului Internațional Baia Mare, în lungime de 2.150 metri, a fost modernizată și deschisă în anul 2019. Valoarea acelui proiect a fost de 20 milioane de euro.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share