Air France îngroapă proiectul JOON (actualizare)

Foto: Karl-Eric Lenne

Actualizare, 21 februarie: Air France a actualizat programul de operare a zborurilor JOON. Conform Airlineroute, acestea vor fi operate de JOON până la finalul lunii iunie și ulterior vor fi „transferate” către Air France. Orele de zbor rămân nemodificate momentan.
___________
Lansat în urmă cu 13 luni cu mare tam-tam, operatorul low-cost JOON va dispărea mai devreme decât ne-am fi așteptat. Conform informațiilor publicate joi de francezii de la La Tribune toate operațiunile și personalul JOON vor fi integrate în compania Air France.

Această decizie a fost luată de Air France după ce ”brandul a fost greu înțeles încă de la început de clienți, angajați, piață și investitori”, se arată într-un comunicat de presă transmis în decursul zilei de joi.

În prezent flota JOON numără 17 aeronave, din care 4 sunt destinate zborurilor lung-curier. Compania are de asemenea 600 de angajați. Presa franceză scrie că Air France ar fi deja semnat noi contracte de muncă cu angajații JOON astfel încât salariile și beneficiile lor să se alinieze cu contractele angajaților AF însă operatorul nu a menționat când se va finaliza această integrare.

În 2019 JOON trebuia să primească și primele aeronave A350 însă după această decizie probabil acestea vor ajunge la Air France, companie în numele căreia acestea au fost comandate inițial.

JOON operează sau urma să zboare în Europa către Bergen, Madrid, Manchester, Praga, Stockholm, Barcelona, Berlin, Budapesta, Istanbul, Lisabona, Napoli, Oslo, Porto și Roma și intercontinental către Mumbai, Cairo, Cape Town, Fortaleza, Seychelles, Quito, și Saint Martin.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
4
distribuiri
4 comentarii
  1. Nu ai avut plăcerea să încerci linia aceasta dedicata milleanial-urilor? Poate sunt doar eu însă să se dea un ceai sau o cafea gratis mi se pare de bun simt.

    Mă gândesc să zbor cu ei de aici de la TXL in februarie doar sa vad cum sunt. USB-ul pentru încărcat, enterntainment pe aplicație pentru puțin peste o ora de zbor.

    1. Din păcate nu zboară la București și… zbor aproape exclusiv în Star Alliance. Poate o să rezerv un bilet special pentru a-i bifa înainte de dispariție 🙂 poate ne sincronizăm pentru un trip la Paris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
4
Share