Air Serbia e interesată să lanseze o nouă rută spre România

Foto: Paul Buchroeder

Air Serbia ia în calcul lansarea în următoarea perioadă a unei noi rute din Belgrad spre un oraș din România.

În prezent compania sârbă zboară regulat din Belgrad spre capitala României, însă intenționează să-și extindă operațiunile în Europa Centrală și de Est, conform managerului general al companiei sârbe.

Advertisements

Mai concret, printre piețele la care Air Serbia se uită pentru expansiune în viitorul apropiat sunt Bulgaria, România și Polonia.

Jiri Marek, manager general la Air Serbia, a vorbit despre planurile de expansiune ale companiei sârbe într-un interviu acordat publicației Business Traveller, însă oficialul sârb nu a oferit detalii concrete referitor la expansiunea în țara noastră.

Cu toate acestea, ținând cont de faptul că Air Serbia își dorește să transporte pasageri din regiune spre Europa Centrală și de Vest prin hubul său de la Belgrad, este destul de probabil ca aceasta să fie interesată să lanseze zboruri spre aeroportul din Cluj Napoca.

Ne-am dorit întotdeauna să fim lideri regionali și să ne extindem, așa că, chiar înainte de pandemie am anunțat deschiderea a șase rute noi și ne vom concentra în continuare pe creșterea în Bulgaria, România și Ucraina și dezvoltarea piețelor din regiune, oferind conexiuni convenabile cu restul Europei prin Belgrad”, a declarat Jiri Marek, manager general la Air Serbia, pentru Business Traveller.

La ora actuală, singura rută aeriană dintre România și Belgrad e cea care leagă capitalele celor două țări. Pe relația București – Belgrad – București operează zboruri regulate atât Air Serbia, cât și TAROM.

Rețeaua de destinații servite de către Air Serbia numără peste 40 de orașe din Europa, Rusia și SUA (New York).

Înainte de pandemie, compania sârbă intenționa să opereze zboruri din Belgrad spre Liov și Chișinău, printre alte destinații din regiune, detalii AICI. Aceste rute nu au mai fost lansate din cauza restricțiilor de călătorie impuse de statele din întreaga lume pentru stoparea pandemiei.

Advertisements
Total
5
Shares
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share