Airbus a asamblat primul A321neo care va intra în flota Wizz Air

Primul Airbus A321neo care va intra în flota operatorului lowcost maghiar a fost asamblat. Wizz Air are comandate 184 de aeronave A321neo.

Potrivit informațiilor primite de la o sursă din interiorul fabricii Airbus din Hamburg, primul neo din flota Wizz Air va fi înmatriculat HA-LVA.

Advertisements

Avionul va fi propulsat de două motoare Pratt & Whitney PW1133G-JM, este echipat cu interior ACF (Airbus Cabin Flex) și va avea o capacitate de transport de 239 de locuri. Spațiul de la picioare este de 29 inci, iar lățimea scaunelor este de 18.3 inci.

MSN-ul (Manufacturers Serial Number) avionului este 8712 iar înmatricularea pe care o va avea în timpul zborurilor de test va fi D-AYAM.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Angajatul Airbus mai afirmă că acest avion a fost asamblat pe cea mai tehnologizată linie de asamblare de la fabrica din Hamburg, și anume linia 4.

Primul zbor de test al acestui avion va avea loc în februarie. Wizz Air va recepționa primul A321neo la începutul lunii martie.

Din 15 martie Wizzair va zbura cu A321neo către Luton, 20 zboruri pe săptămână. Din 31 martie va zbura din capitala Ungariei și către Barcelona, Eindhoven, Milano Malpensa, Stockholm Skavsta, Bari și Bologna.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share