Urmărește-ne

Airbus a asamblat și livrat al 100-lea avion din familia A220 (video)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Airbus a asamblat și livrat al 100-lea avion din familia A220 (video)

Știri

Airbus a asamblat și livrat al 100-lea avion din familia A220 (video)

Al 100-lea Airbus din familia A220 asamblat și livrat de producătorul european a fost un A220-300 și a intrat în flota companiei airBaltic cu sediu în Riga, Letonia.

Acest avion, înmatriculat YL-AAU, a primit o versiune nouă a livery-ului airBaltic dar și o cabină actualizată. În total va transporta 149 de pasageri într-o singură clasă de călătorie.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Compania letonă deține cea mai mare flotă de Airbusuri A220-300 și a fost clientul de lansare a versiunii -300 în urmă cu trei ani.

În ceea ce privește versiunea A220-100, clientul său de lansare a fost Swiss International Airlines din Elveția, companie care deține în prezent ambele modele.

airBaltic are o comandă fermă pentru 50 de Airbusuri A220-300, 21 dintre ele fiind deja livrate, și opțiuni de achiziție pentru încă 30 de avioane. În câțiva ani compania letonă va avea o flotă compusă exclusiv din Airbusuri A220-300.

Citește și  Exclusiv: Just Us Air își mărește flota cu încă trei Airbusuri A320

Pe lângă cei doi clienți deja menționați, Airbus a mai livrat A220 către Korean Air, Delta, Air Tanzania și EgyptAir. De asemenea, în curând operatorii Air Canada și Red Wings (Rusia) vor primi primele lor Airbusuri A220.

Printre companiile aeriene care au mai comandat Airbusuri A220 se numără Air France, Czech Airlines, Air Vanuatu, jetBlue, SaudiGulf Airlines, BRA, Gulf Air, Air Senegal, Air Austral, Iraqi Airways și startupurile Odyssey Airlines (UK) și Moxy (SUA) alături de alte companii de leasing.

În prezent Airbus asamblează avioanele din familia A220 în Mirabel, Canada și Mobile, SUA.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus