Urmărește-ne

Airbus: Piața aeriană are nevoie de 33.000 aeronave pentru următorii 20 de ani

Știri

Airbus: Piața aeriană are nevoie de 33.000 aeronave pentru următorii 20 de ani

În următorii 20 de ani (2016 – 2035), conform Airbus Global Market Forecast, traficul de pasageri va crește la o medie de 4,5% pe an, ducând la o necesitate de peste 33.000 de aeronave noi cu peste 100 de locuri (32.425 aeronave de pasageri și 645 cargouri mai mari de 10 tone), în valoare de 5,2 trilioane de dolari americani.

Până în 2035, flota de aeronave mondială se va dubla de la 19.500 câte sunt astăzi până la aproape 40.000. Aproximativ 13.000 de aeronave de pasageri și cargobot vor fi înlocuite cu aeronave eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Urbanizarea și creșterea bunăstării în economiile emergente, în special în Asia, alimentează creșterea traficului aerian. Cu o populație cumulată de peste șase miliarde de oameni, aceste economii vor crește cu 5,6% pe an, iar înclinația spre călătorie se va tripla la 75% din populația acestora. În 10 ani, traficul aerian intern din China va deveni cel mai mare din lume. În economii precum Europa de Vest sau America de Nord, creșterea a traficului aerian va fi de 3,7% procente.

Citește și  Delta Air Lines este primul operator din America de Nord care a recepționat modelul A350 de la Airbus

În timp ce PIB-ul rămâne un factor cheie în creșterea traficului, observăm consumul privat (o componentă a PIB), devenind o variabilă economică mai semnificativă asupra unor fluxuri importante, inclusiv din interiorul Chinei și Indiei. Clasele de mijloc din piețele emergente se vor dubla la 3,5 miliarde de oameni până în 2035”, se arată în comunicat.

La nivel global, până în anul 2035, 62% din populația globului va fi comasată în mediul urban și numărul de hub-uri din metropole vor crește de la 55 la 93 până în 2035. În 20 de ani, numărul de călători transportați zilnic pe distanțe lungi va fi mai mult decât dublu, ajungând chiar la 2,5 milioane.

Afacerile la nivel mondial de servicii ale Airbus se întind la ora actuală pe șase centre de asistență pentru clienți și 14 centre de formare, acestea fiind vizate să se extindă în continuare ca în următorii 20 de ani, compania întrevăzând o cerință pentru un milion de piloți și ingineri (560.000 de noi piloți, 540.000 de noi ingineri) pentru a acoperirea și menținerea cerințelor pieței.

Citește și  Turkish Airlines zboară începând de ieri către Phuket; aceasta este ruta cu numărul 300 operată de THY

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus