Airbus: Piața aeriană are nevoie de 33.000 aeronave pentru următorii 20 de ani

În următorii 20 de ani (2016 – 2035), conform Airbus Global Market Forecast, traficul de pasageri va crește la o medie de 4,5% pe an, ducând la o necesitate de peste 33.000 de aeronave noi cu peste 100 de locuri (32.425 aeronave de pasageri și 645 cargouri mai mari de 10 tone), în valoare de 5,2 trilioane de dolari americani.

Până în 2035, flota de aeronave mondială se va dubla de la 19.500 câte sunt astăzi până la aproape 40.000. Aproximativ 13.000 de aeronave de pasageri și cargobot vor fi înlocuite cu aeronave eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Urbanizarea și creșterea bunăstării în economiile emergente, în special în Asia, alimentează creșterea traficului aerian. Cu o populație cumulată de peste șase miliarde de oameni, aceste economii vor crește cu 5,6% pe an, iar înclinația spre călătorie se va tripla la 75% din populația acestora. În 10 ani, traficul aerian intern din China va deveni cel mai mare din lume. În economii precum Europa de Vest sau America de Nord, creșterea a traficului aerian va fi de 3,7% procente.

În timp ce PIB-ul rămâne un factor cheie în creșterea traficului, observăm consumul privat (o componentă a PIB), devenind o variabilă economică mai semnificativă asupra unor fluxuri importante, inclusiv din interiorul Chinei și Indiei. Clasele de mijloc din piețele emergente se vor dubla la 3,5 miliarde de oameni până în 2035”, se arată în comunicat.

La nivel global, până în anul 2035, 62% din populația globului va fi comasată în mediul urban și numărul de hub-uri din metropole vor crește de la 55 la 93 până în 2035. În 20 de ani, numărul de călători transportați zilnic pe distanțe lungi va fi mai mult decât dublu, ajungând chiar la 2,5 milioane.

Afacerile la nivel mondial de servicii ale Airbus se întind la ora actuală pe șase centre de asistență pentru clienți și 14 centre de formare, acestea fiind vizate să se extindă în continuare ca în următorii 20 de ani, compania întrevăzând o cerință pentru un milion de piloți și ingineri (560.000 de noi piloți, 540.000 de noi ingineri) pentru a acoperirea și menținerea cerințelor pieței.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Skytrax a întocmit clasamentul celor mai bune companii aeriene la nivel mondial pentru 2016

Articolul următor

Airbus a pășit cu dreptul în cadrul evenimentului Farnborough Airshow 2016

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share