Urmărește-ne

Airbusul A330 care a venit în această seară de la Istanbul la București este în carantină

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Airbusul A330 care a venit în această seară de la Istanbul la București este în carantină
Foto: Richard Mircea George

Știri

Airbusul A330 care a venit în această seară de la Istanbul la București este în carantină

Actualizare, 18 septembrie 22:30: Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a fost sesizată, astăzi, 18 septembrie 2018, cu privire la existenţa, la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, a unui pasager cu simptome de febră tifoidă.

Conducerea CNAB a dispus imediat măsuri de urgenţă, conform unei proceduri speciale pentru asemenea situaţii, aeronava fiind izolată, iar cei 194 de pasageri rămânând la bordul acesteia până la sosirea echipei medicale a Direcţiei de Sănătate Publică, care a dispus măsurile specifice. În urma verificărilor de specialitate, cetăţeanul român suspect de febră tifoidă a fost transferat la spital, iar ceilalţi 193 de pasageri au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă, fără risc de contaminare.

Aeronava a aterizat la orele 19:45, din direcţia Istanbul, cu destinaţia Bucureşti.

____________
Din primele informații pe care le-am obținut, Airbusul A330-300 (TC-JNS) Turkish Airlines care opera zborul TK1045 pe ruta Istanbul – București este acum în carantină.

Aeronava a aterizat cu bine în București, însă în timp ce rula pe calea de rulare N a aeroportului piloții au solicitat să fie parcați într-un loc izolat, așadar controlorii de trafic aerian l-au întors la poziția 201.

Conform unor surse, unul dintre cei peste 200 de pasageri de la bordul aeronavei ar avea simptome de febră tifoidă. Acesta este de cetățenie română și și-a început călătoria într-o țară africană.

Articol în curs de actualizare.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Incident: o roată a unui Airbus A330 Turkish Airlines care se pregătea de decolare de la Otopeni a luat foc – BoardingPass.ro

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus