Urmărește-ne

Oficial: Alitalia se retrage din România, anulează zborurile de la București către Roma, ultimul zbor va fi în 31 Ianuarie

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. Oficial: Alitalia se retrage din România, anulează zborurile de la București către Roma, ultimul zbor va fi în 31 Ianuarie

Rute aeriene

Oficial: Alitalia se retrage din România, anulează zborurile de la București către Roma, ultimul zbor va fi în 31 Ianuarie

UPDATE: Alitalia ne-a oferit o confirmare oficială pentru știrea cu privire la anularea zborurilor pe ruta București – Roma. Pasagerii deja au fost informați că zborurile au fost anulate și vor fi contactați de operat în vederea rerutării sau refund.

Operatorul italian se luptă cu probleme financiare destul de grave și se pare că vor anula mai multe rute mai puțin profitabile, conform presei din peninsulă aceștia vor scoate din serviciul comercial aproximativ 20 de Airbusuri A320 și vor concedia mai mulți angajați ca urmare a unui plan de restructurare.

În luna Iunie a acestui an, Alitalia a renunțat la ruta București – Milano (MXP), operatorul italian fiind singura companie aeriană legacy care opera zboruri de la București către al doilea cel mai mare oraș italian. După retragerea sa, ruta este operată în continuare doar de operatorii low-cost Blue Air, Wizzair și Ryanair, pe aeroporturile din Bergamo și Malpensa.

Începând cu luna Februarie a anului viitor, cele două zboruri zilnice operate de Alitalia de la București către Roma vor fi anulate, pentru moment nu s-a anunțat oficial dacă este sau nu o decizie temporară, cert este că ultimul zbor care poate fi rezervat este zborul AZ494 și AZ495 din 31 Ianuarie, mai jos programul.

Citește și  Aeroportul Satu Mare face eforturi pentru a crește numărul de zboruri și destinații

După retragerea operatorului italian din România, ruta către Roma va fi în continuare operată de TAROM și operatorii low-cost Blue Air, Wizzair și Ryanair.

Programul zborurilor Alitalia pe ruta București – Roma – București:
AZ 503: București (OTP) 06:20 – 07:30 Roma (FCO)
AZ 502: Roma (FCO) 21:50 – 01:00 (+1 zi) București (OTP)

AZ 495: București (OTP) 19:05 – 20:15 Roma (FCO)
AZ 494: Roma (FCO) 15:10 – 18:15 București (OTP)

Am zburat și eu în vara acestui an cu Alitalia, recenzia zborului poate fi citită aici, și serviciile lor mi se par foarte bune. Cert este că mulți români călătoreau cu Alitalia, din Roma, mai departe către America Latină și de Nord, aceștia oferind conexiuni foarte bune cu zborurile din București.

În cazul în care doriți să zburați la Roma cu acest operator, prețul pentru un bilet dus-întors în Economy este de numai aproximativ 80 de EUR, iar programul de zbor, după cum puteți vedea mai sus, este unul mai mult decât bun.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
2 comentarii

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Sign up to our WhatsApp newsletter to receive the latest offers and news about us!

Next Step

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

I agree with all the terms, conditions and privacy policy that are linked below.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Please save the number +40799889910 in your phone contacts as BoardingPass.ro.

Hit the button and send Clear for take-off! to add your number to BoardingPass.ro newsletter.

Open WhatsApp

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus