Alitalia se zbate în datorii, chiar dacă primește ajutor din partea Etihad

Chiar și cu sprijinul substanțial venit din partea operatorului de transport din Emirate, compania aeriană națională a Italiei este încă asaltată de pierderi de la an, la an.

În ciuda investițiilor considerabile venite din partea Etihad Airways în 2014, transportatorul Alitalia încă se luptă să ajungă pe profit.

Advertisements

La începutul acestei primăveri, compania Alitalia a anunțat pierderi pentru întregul an de 191.1 milioane Euro. Această cifră, cu toate acestea, este considerată ca o reducere a pierderilor, comparând rezultatele financiare ale companiei aeriană raportate în 2014, pierderi care s-au ridicat la 580 de milioane Euro.

CEO-ul Alitalia, Luca Cordero di Montezemolo, a confirmat faptul că operatorul de transport pierde 500.000 Euro pe zi. Aceste pierderi curente apar în ciuda sprijinului financiar venit din partea Etihad, care deține un pachet de 49 la suta din totalul de acțiuni al companiei italiene.

Montezemolo a confirmat situația financiară a companiei aeriene venită în fața acțiunii industriale din cadrul Alitalia la începutul acestei săptămâni. Personalul transportatorului a organizat o acțiune de grevă marți, în semn de protest împotriva propunerii Alitalia de a plăti impozit pe zborurile gratuite între Milano și Roma, hub-urile principale Alitalia.

Această acțiune a avut ca rezultat anularea a aproximativ 150 de zboruri și un apel de la Montezemolo. O traducere a comentariului său cu privire la această acțiune, făcută inițial în limba italiană, a fost citată de ArabianBusiness.com ca “Alitalia pierde o mulțime de bani și sper că un sentiment de responsabilitate prevalează.”

În ciuda pierderilor financiare totale, echipa de conducere a Alitalia intenționează punerea în aplicare a unei strategii de redresare pe termen lung a companiei. Aceasta a inclus o recapitalizare de 1,76 miliarde AED (dirhami), o mișcare ce a fost destinată să îndepărteze datoriile istorice ale companiei aeriene.

James Hogan, CEO al Etihad și vicepreședinte Alitalia, consideră că transportatorul Alitalia este pe cale să se redreseze chiar până în 2017 și va reveni pe profit anul viitor.

Advertisements
Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share