American Airlines a efectuat un zbor cu 737 MAX având pasageri la bord

Foto: Pete Muntean

American Airlines, membră a alianței oneworld, a operat miercuri un zbor demonstrativ cu un Boeing 737 MAX pe ruta Dallas – Tulsa, SUA.

Zborul demonstrativ (număr AA9750) operat de compania americană a fost primul zbor cu pasageri la bord operat de un avion de tip Boeing 737 MAX din 12 martie 2019.

Advertisements

La bordul Boeingului 737 MAX înmatriculat N308RD s-au aflat oficiali de rang înalt ai companiei American Airlines dar și jurnaliști și alți invitați speciali, în total 140 de persoane.

Durata zborului dintre Dallas și Tulsa, SUA, a fost de 45 de minute iar după aterizare la Tulsa oficialii companiei aeriene au susținut o conferință de presă.

Foto: Pete Muntean

Potrivit acestora, pasagerii companiei vor avea posibilitatea să identifice ușor dacă zborul rezervat urmează să fie operat cu un Boeing 737 MAX iar dacă nu vor să zboare cu acest tip de avion vor putea fi transferați pe un alt zbor.

La finalul lunii decembrie 2020 American Airlines va opera și zboruri comerciale regulate cu Boeinguri 737 MAX, inițial pe ruta Miami – New York LaGuardia.

Până atunci însă, American Airlines va mai opera în săptămânile ce urmează mai multe zboruri demonstrative pentru angajații săi.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a aprobat în urmă cu câteva zile revenirea în serviciul comercial a Boeingurilor 737 MAX în SUA.

Cu toate acestea, ridicarea restricției de zbor pentru aceste tipuri de avioane în Europa va fi adoptată abia în prima lună a anului 2021.

Advertisements
Total
36
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
36
Distruibuie