Urmărește-ne

Apple cumpără zilnic 50 de bilete business class pe zborurile United dintre San Francisco și Shanghai

 1. BoardingPass.ro
 2. Curiozități
 3. Apple cumpără zilnic 50 de bilete business class pe zborurile United dintre San Francisco și Shanghai
Sursă: One Mile at a Time

Curiozități

Apple cumpără zilnic 50 de bilete business class pe zborurile United dintre San Francisco și Shanghai

Probabil cei mai mulți dintre voi sunteți conștienți de faptul că o mare parte din venitul operatorilor aerieni este realizat cu ajutorul contractelor corporate, în special cu companii ai căror angajați călătoresc foarte mult pe rute internaționale în cabinele premium.

Companiile aeriene vând bilete în clasa economy pe zborurile transatlantice în jurul sumei de 500 de euro doar pentru a ajuta la acoperirea costurilor, însă foarte puțini oameni cheltuiesc câteva mii de euro pe bilete în clasa business sau first, ceea ce face ca rutele să fie profitabile.

În aceste condiții, contractele corporate au un mare impact în ceea ce privește venitul operatorilor aerieni. În unele cazuri, companiile plătesc pentru un anumit număr de locuri în clasa business pe zbor în fiecare zi, indiferent dacă le utilizează sau nu.

Un utilizator Twitter a distribuit o fotografie cu două bannere care conțin date fascinante despre clienții Corporate ai United. Acestea fac referire la o mică parte din contractele lor corporate, aparent cu focus pe hubul lor din San Francisco.

Foto: @LAFlyr

Citește și  Zborul Blue Air Bruxelles - Iași are întârziere din cauza unei probleme tehnice

Deși nu este surprinzător, se confirmă faptul că Apple este cel mai mare client global al United. Contractul producătoruli american reprezintă 150 milioane USD din veniturile anuale ale United.

Cea mai importantă rută United pentru Apple este cea dintre San Francisco și Shanghai. Suma alocată zborurilor dintre cele două metropole este de 35 de milioane de dolari din totalul de 150. Conform datelor, Apple cumpără 50 de locuri în clasa business pe această rută operată de United zilnic între San Francisco și Shanghai. Totalul anual ar fi de 18250 de locuri. United operează două zboruri pe zi pe această rută cu aeronave Boeing 787 Dreamliner oferind un total de 84 de scaune în clasa business.

Top 10 destinații United importante pentru Apple cu plecare din SFO:
1. Shanghai
2. Hong Kong
3. Taipei
4. London
5. Seoul
6. Singapore
7. Munich
8. Tokyo
9. Beijing
10. Tel Aviv

Pe lângă Apple, companiile Facebook, Roche și Google cheltuiesc peste 34 milioane de dolari anual pe contracte cu United.

Deloitte, McKinsey & Company, Cisco, Applied Materials, PwC și Oracle au contracte cu United a căror valoare se situează între 12 și 17 milioane de dolari pe an.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

2 comentarii

2 Comments

 1. Catalin-Alexandru Epure

  13 ianuarie 2019 la 23:58

  Cred că mai degrabă Apple își cumpără dreptul de a rezerva până la 50 de bilete business class pe ruta menționată, fiindu-mi greu sa cred că United zboară cu ele goale daca nimeni de la gigantul IT nu are nevoie in ziua respectiva.

  • Gabriel Bobon

   14 ianuarie 2019 la 13:29

   Nu se precizează însă pentru angajații marilor corporații din industria tech din SUA un trip până în China sau alte țări din Asia pentru un meeting nu e neobișnuit. Cu toate acestea dacă facem un mic calcul vedem că Apple ar plăti ”doar” aproximativ 2.5k dolari pentru un bilet one-way în business class, ceea ce este super ieftin 🙂

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Abonează-te la newsletterul nostru, acum îți putem trimite direct pe WhatsApp cele mai importante știri.

Click pentru abonare »

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Promitem că nu o să facem spam iar numărul tău de telefon nu va fi adăugat în nicio bază de date, vizibil altor abonați sau distribuit cu alte entități și parteneri.
Pentru dezabonare vă rugăm să ne trimiteți pe WhatsApp mesajul Clear to land!

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Acum te rugăm să adaugi numărul +40799889910 în lista ta de contacte cu numele BoardingPass.ro.

Pentru a finaliza abonarea este necesar să trimiți către noi, BoardingPass.ro, pe WhatsApp mesajul Clear for take-off!

Click pentru a trimite mesajul

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus