Urmărește-ne

AtlasGlobal a suspendat zborurile și cel mai probabil va intra în faliment

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. AtlasGlobal a suspendat zborurile și cel mai probabil va intra în faliment
Foto: Oliver Hendrich

Știri

AtlasGlobal a suspendat zborurile și cel mai probabil va intra în faliment

Compania AtlasGlobal își va anunța falimentul în orele ce urmează după ce în cursul zilei de miercuri a suspendat toate zborurile.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Restructurarea pe care au anunțat-o în luna noiembrie a anului trecut se pare că n-a fost un succes pentru compania turcă.

În perioada 26 noiembrie – 21 decembrie 2019, AtlasGlobal și-a suspendat temporar zborurile, pentru a intra într-o fază de restructurare invocând ca motiv instabilitatea economică din Turcia și a creșterii costurilor de operare odată cu mutarea pe noul aeroport din Istanbul.

O lună mai târziu, în ianuarie 2020, compania turcă a suspendat din nou toate zborurile pentru o perioadă de câteva zile.

Printr-un email trimis miercuri angajaților, AtlasGlobal a chemați mâine la sediul său din Istanbul toți angajații, unde, probabil, li se va comunica oficial falimentul companiei și stoparea tuturor operațiunilor.

Ultimele zboruri pe care compania AtlasGlobal le-a operat miercuri au fost zborurile Istanbul – Baghdad (Irak) și retur. Niciun alt zbor n-a mai fost operat de AtlasGlobal după acesta.

La ora redactării acestui articol, site-ul companiei aeriene era încă funcțional însă nu puteau fi rezervate bilete.

AtlasGlobal este prima companie din Turcia care își declară falimentul după deschiderea noului aeroport din Istabul.

Compania turcă a fost fondată în 2001, și are în flotă avioane din familia Airbus: un Airbus A320, șapte Airbus A321 și două Airbus A330.

În ultimele luni companiile de leasing au încheiat contractele cu AtlasGlobal iar astfel numărul avioanelor din flota companiei a fost redus semnificativ.

Compaania AtlasGlobal a oferit zboruri regulate pentru puțin timp pe ruta Istanbul – Cluj Napoca însă a suspendat zborurile dintre cele două orașe după ce Turkish Airlines a lansat aceeași rută.

De asemenea, compania turcă a anunțat în urmă cu câțiva ani zboruri regulate și spre București însă a anulat ruta la câteva săptămâni după ce biletele au fost puse în vânzare.

Pe lângă zborurile regulate spre Cluj Napoca, AtlasGloba a operat ani la rând zboruri charter spre Antalya de pe mai multe aeroporturi din România.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus