Blue Air a fost amendată în Marea Britanie pentru nereguli legate de Covid-19

Boeing 737-800NG Blue Air (YR-BMG) / Foto: Richard Mircea George

Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie amendat Blue Air pentru șase infracțiuni în temeiul legislației cu privire la Covid-19.

În urma unei audieri care a avut loc în 22 februarie 2022 la Tribunalul de Magistrați din Uxbridge, Blue Air a fost amendată cu 40.000 de lire sterline.

Compania aeriană românească a pledat vinovată pentru comiterea a șase infracțiuni, transmite Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie.

Cinci dintre aceste infracțiuni se referă la faptul că Blue Air nu s-a asigurat că pasagerii care sosesc cu zborurile sale pe aeroportul Heathrow au completat formularul necesar de localizare a pasagerilor (PLF).

A șasea abatere se referă la faptul că operatorul aerian nu s-a asigurat că un pasager care sosește în Marea Britanie are documentele necesare care să confirme că a efectuat un test Covid-19 înainte de plecare.

Urmărirea penală și amenda sunt rezultatul faptului că Blue Air nu a plătit penalități fixe (FPN) pentru încălcarea cerințelor Covid-19 emise de Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie.

Aceasta este prima urmărire penală a unei companii aeriene pentru astfel de infracțiuni, anunță Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie.

Regulamentul în cauză a acordat noi competențe Autorității Aviației Civile, astfel aceasta a fost obligată să se asigura că toate companiile aeriene verifică faptul că pasagerii care sosesc în Anglia respectă regulile Covid impuse de Guvernul britanic.

Comentând hotărârea Curții, Paul Smith, directorul diviziei pentru consumatori al Autorității Aviației Civile din Regatul Unit, a declarat:

Salutăm decizia Curții de a amenda Blue Air pentru încălcări ale regulamentelor de aplicare a Covid-19. Deși, în general, observăm niveluri ridicate de conformitate de către companiile aeriene cu reglementările, este important pentru încrederea consumatorilor și sănătatea publică ca nerespectarea cerințelor să fie tratată în mod corespunzător.

Este important ca companiile aeriene, inclusiv Blue Air, să continue să colaboreze cu noi în continuare. Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit va căuta întotdeauna să identifice încălcările regulamentului, acolo unde este necesar,” adaugă oficialul britanic.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share