Blue Air a transportat în 2017 peste 5 milioane de pasageri

Blue Air, cea mai mare companie aeriana romaneasca a transportat, in 2017, 5.061.790 de pasageri, cu 70% mai multi fata de 2016 si peste estimarile initiale. Cresterea este si mai spectaculoasa daca este raportata la anul 2015, cand Blue Air a transportat putin peste doua milioane de pasageri.

Blue Air isi mentine, astfel, promisiunea fata de pasageri si isi dezvolta constant por-tofoliul de rute si flota de aeronave.

Advertisements

Am reusit sa avem un record si la numarul de rute, cu 104 rute operate regulat, si peste 700 de curse charter. Pasagerii nostri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate in 2017. Si, chiar la finalul anului trecut, in timp ce romanii se pregateau de Revelion, echipa Blue Air a intampinat cu entuziam o noua aeronava Boeing 737-800”, a declarat directorul general Blue Air, Gheorghe Racaru.

Cresterea numarului de pasageri cu 70% se datoreaza faptului ca, in 2017, Blue Air a continuat sa se extinda. Pe de o parte, cea mai mare companie aeriana romaneasca a crescut numarul de rute interne, frecventa acestora, dar si legaturile directe intre litoral cu o parte dintre orasele mari din Romania. Blue Air se mandreste stiind ca a contribuit la dezvoltarea unor regiuni precum Moldova, prin baza de pe Aeroportul International Iasi, dar si Transilvania.

Anul trecut a fost lansata si baza de la Constanta, care a operat 506 de zboruri, catre Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Paris Beauvais si Timisoara. In acelasi timp, Blue Air a mai venit cu urmatoarele noutati pe bazele din Romania:
de la Iasi, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florenta si Glasgow;
de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa si Tel Aviv;
de la Bucuresti a fost inaugurate curse spre: Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.

Blue Air a crescut si numarul de rute externe. A fost inaugurata si o baza noua, in Italia, la Alghero (cea de-a noua baza din portofoliul companiei). Iar pasagerii Blue Air au putut calatori, in 2017, de pe bazele sale internationale spre urmatoarele noi destinatii:
de la Liverpool spre Roma, Milano Bergamo si Alicante;
de la Torino spre Copenhaga, Malaga, Sevilia, Lisabona si Trapani;
de la Larnaca (Cipru) spre Birmingham si Liverpool;
de la Alghero spre Roma Fiumicino.

O reusita a Blue Air in 2017, de care pasagerii inca nu au inceput sa se bucure, este legata de comanda celor 12 avioane Boeing 737 MAX 8.

Blue Air va deveni, astfel, primul operator de Boeing 737 MAX din Romania. Noile aeronave se vor alatura flotei incepand cu vara anului 2019 si vor aduce un aport considerabil la cresterea performantelor operationale, cat si la protectia mediului.

Daca, in anul 2017, ne-am concentrat pe investitie puternica in flota, in 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern si extern”, a concluzionat Racaru.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share