Urmărește-ne

Blue Air va opera zboruri directe Oradea – Torino din vara anului 2016

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air va opera zboruri directe Oradea – Torino din vara anului 2016

Știri

Blue Air va opera zboruri directe Oradea – Torino din vara anului 2016

La trei luni după modernizarea Aeroportului din Oradea (OMR), a fost stabilită şi prima cursă externă, destinţia fiind Torino (TRN). Sunt discuţii şi pentru alte destinaţii internaţionale. Pentru a le convinge să aleagă Oradea, autorităţile locale promit companiilor aeriene că, timp de trei ani, vor beneficia de o reducere de 50% a taxelor de aeroport. 

Din această vară,  trei aeronave de tip Boeing 737 vor decola de pe aeroportul din Oradea (OMR) spre Torino (TRN). „Baza din Torino o considerăm ca o bază unde colectăm şi distribuim. La vară vom opera cu trei aeronave din Torino. Cam de acolo intenţionăm să venim cu un zbor, zborul va fi iniţiat din Torino către Oradea şi din Oradea către Torino, iar de acolo vom distribui pe destinaţiile pe care le zburăm pentru cei ce nu au punct final în Torino”, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al companiei  Blue Air.

Compania Air Serbia studiază o posibilă operare în Romania în afară de Bucureşti. „Această posibilă operare poate fi şi la Oradea. Spun că poate fi pentru că în studiu urmează să se ia o decizie în funcţie de datele de trafic apropiate de ţintele companiei”, a precizat Radu Grigoroiu, reprezentantul  Air Serbia.

Citește și  Blue Air redeschide baza la Iași în 2022; va opera 8 rute directe cu 737 MAX

De asemenea, compania LCG din Danemarca, ce reprezintă mai mulţi operatori aerieni, are în vedere patru destinaţii internaţionale de la Oradea, anunţă reprezentantul companiei, Ştefan Runcan. LCG Denmark reprezintă inclusiv compania Join! Airlines din Olanda, cea care a anunţat pentru acest an zboruri de la Arad spre Verona, Stuttgart şi Bucureşti. Aceleaşi destinaţii ar putea fi puse şi la dispoziţia orădenilor şi bihorenilor, în 2016. Oradea – Viena este o altă destinaţie studiată de LCG Denmark.

Compania El Al din Israel va veni să opereze curse Israel – Oradea din acest an, altele decât cursele charter Oradea – Tel Aviv, aduse de tour-operatorul israelian Meshek, cu avioanele Blue Air. El Al a făcut deja auditul de securitate pentru Aeroportul Oradea, cerut de standardele israelienilor.

sursa: digi24.ro

 

 

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus