British Airways a finalizat modernizarea aeronavelor Boeing 747 din flota sa

British Airways a finalizat modernizarea tuturor celor 18 aeronave B747 din flota sa.

Lucrările s-au întins pe o perioadă de 12 luni, iar primul B747 modernizat a reluat zborurile în septembrie anul trecut către destinația New York (JFK).

Advertisements

Noile ajustări prezintă modelele B747 având un interior proaspăt, un nou sistem de divertisment precum și un spațiu mai mare al cabinei Club World (un plus de 16 locuri). Într-un limbaj popular, noile B747 sunt denumite “Super High-J”, din cauza creșterii numărului de locuri “J” – locuri clasa business.

În total, British Airlines deține 40 de modele B747 cu trei configurații diferite. În ceea ce privește clasa business, numărul de locuri la clasa business variază de la 52 la 70, până la 86 de locuri, în funcție de cerere pe o anumită rută. De asemenea, aceasta înseamnă că în funcție de disponibilitatea aeronavei, numărul de locuri de la clasa business (și alte cabine, din moment ce acestea fluctuează în funcție de cererea locurilor pentru cabina business) se pot modifica în timp scurt.

Ultimul model B747 modernizat s-a întors în serviciul comercial ieri, 4 august, zborul BA 117 pe ruta Heathrow – JFK.

BA-refreshed-B747-World-Traveller-cabin

Troy Warfield, directorul departamentului de relații clienți al British Airways, a declarat: „Noi credem că modernizările acestea vor fi apreciate de clienții care folosesc serviciile aeronavelor B747. Aceștia cu siguranță apreciază interioarele îmbunătățite, cu un sistem de iluminare plăcut, au parte de o mai bună relaxare și un nou sistem de divertisment de ultimă oră în timpul zborului, atuuri ce vor transforma o călătorie lungă într-o adevărată plăcere. Inginerii noștri au făcut să arate aceste aeronave ca și cum ar fi noi, cu un confort sporit, tehnologie de ultimă generație și un design plăcut”. 

Reprezentanții companiei aeriene au explicat ce îmbunătățiri au fost aduse:

  • 61 mile de cabluri pentru noul sistem de divertisment Panasonic EX3 în timpul zborului.
  • mochete noi suficiente pentru a acoperi 34 terenuri de tenis.
  • aproape șase mile de instalație nouă cu LED-uri.
  • 4.500 corpuri de iluminat.
  • huse noi pentru 4.950 scaune.
Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Noile mochete, husele pentru scaune și iluminatul ambiental au fost montate pe fiecare aeronavă pentru a se potrivi cu noua paletă de culori prezentă pe noile A380 și B787 ale companiei aeriene. S-au modificat inclusiv buretele scaunelor și au primit un nou design pentru clasele World Traveller și World Traveller Plus pentru a crește confortul clienților.

747 Refresh Ground Trial September 11th 2015 British Airways Picture by: Stuart Bailey / British Airways
747 Refresh Ground Trial
September 11th 2015
British Airways
Picture by: Stuart Bailey / British Airways

Aeronavele au fost echipate cu sistem pentru divertisment Panasonic EX3 iar World Traveller Plus are acum o priză de alimentare universală la fiecare scaun, capabilă să accepte prize din Marea Britanie, SUA și Europa. Clienții World Traveller au, de asemenea, propria lor priză USB pentru alimentarea telefoanelor și a tabletelor.

Aeronavele modernizate operează acum pe rutele către New York JFK, Chicago, Johannesburg, Dubai, Boston, Riyadh, Kuweit, San Francisco, Seattle, Toronto și Washington DC.

British Airways are o flotă de 142 aeronave pentru distanțe lungi și 143 pe distanțe scurte și zboară către aproape 200 de destinații în jurul lumii.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share