Urmărește-ne

Canada ar putea ridica vizele pentru turiștii români

Știri

Canada ar putea ridica vizele pentru turiștii români

Oficiali ai guvernului canadian din departamentul de imigrări au declarat că doresc ridicarea vizelor pentru românii care au avut în ultimii zece ani acordul de călătorie către Canada și pentru cei care au o viză valabilă cu destinația SUA, a explicat pentru hotnews.ro, Răzvan Dupleac, consultant în imigrație stabilit la Montreal.

De asemenea, acesta a mai spus că este vorba doar de ridicarea vizelor de turist. Așadar, o parte din românii care călătoresc în Canada vor putea rămâne maxim șase luni de zile, fără drept de studii sau de muncă.

Cei care au avut în ultimii zece ani o viză de Canada care mai este validă sau a expirat sau cei cu o viză validă de SUA vor avea nevoie de o simplă autorizație electronică de voiaj, care se obține de pe site-ul guvernului Canadei în cinci minute si costă șapte dolari”, a declarat Răzvan Dupleac.

Citește și  Un nou Samsung Galaxy Note7 a luat foc la bordul unei aeronave în această dimineață

Într-un viitor și mai îndepărtat, nu se știe când, s-ar putea ca vizele să se ridice pentru toți„, este de părere Dupleac, în acest moment pașii pentru obținerea vizei de Canada nefiind schimbați.

Considerând că aveți viza în buzunar, va trebui să parcurgeți următoarea etapă – biletul de avion. Prețul unui bilet de avion pentru Canada este mai mare comparativ cu destinațiile din UE. Așadar, un preț pentru o călătorie dus-întors, ținând cont de companie și de durata escalei, pornește de la câteva sute și poate depăși 1.000 Euro.

Un parlament național din cadrul UE ar putea să refuze ratificarea acordului iar votul său ar avea efectul unui veto. România a atras atenția, notează presa canadiană, că sprijinul său pentru acest acord depinde de disponibilitatea Canadei de a ridica regimul vizelor. Europarlamentarul român Sorin Moisa a declarat pentru CBC News că soluția pentru această problemă ar trebui anunțată până cel tâziu în septembrie, altfel „avem o mare problemă”.

Citește și  Air Canada va opera zboruri de la Montreal către Shanghai cu Boeing 787 Dreamliner din 2017

Pe site-urile de specialitate din aviație piloții companiilor canadiene au scris că s-au întreprins simulări de zboruri dinspre marile orașe canadiene spre București (OTP).

sursa: hotnews.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus