Canada ar putea ridica vizele pentru turiștii români

Oficiali ai guvernului canadian din departamentul de imigrări au declarat că doresc ridicarea vizelor pentru românii care au avut în ultimii zece ani acordul de călătorie către Canada și pentru cei care au o viză valabilă cu destinația SUA, a explicat pentru hotnews.ro, Răzvan Dupleac, consultant în imigrație stabilit la Montreal.

De asemenea, acesta a mai spus că este vorba doar de ridicarea vizelor de turist. Așadar, o parte din românii care călătoresc în Canada vor putea rămâne maxim șase luni de zile, fără drept de studii sau de muncă.

Advertisements

Cei care au avut în ultimii zece ani o viză de Canada care mai este validă sau a expirat sau cei cu o viză validă de SUA vor avea nevoie de o simplă autorizație electronică de voiaj, care se obține de pe site-ul guvernului Canadei în cinci minute si costă șapte dolari”, a declarat Răzvan Dupleac.

Într-un viitor și mai îndepărtat, nu se știe când, s-ar putea ca vizele să se ridice pentru toți“, este de părere Dupleac, în acest moment pașii pentru obținerea vizei de Canada nefiind schimbați.

Considerând că aveți viza în buzunar, va trebui să parcurgeți următoarea etapă – biletul de avion. Prețul unui bilet de avion pentru Canada este mai mare comparativ cu destinațiile din UE. Așadar, un preț pentru o călătorie dus-întors, ținând cont de companie și de durata escalei, pornește de la câteva sute și poate depăși 1.000 Euro.

Un parlament național din cadrul UE ar putea să refuze ratificarea acordului iar votul său ar avea efectul unui veto. România a atras atenția, notează presa canadiană, că sprijinul său pentru acest acord depinde de disponibilitatea Canadei de a ridica regimul vizelor. Europarlamentarul român Sorin Moisa a declarat pentru CBC News că soluția pentru această problemă ar trebui anunțată până cel tâziu în septembrie, altfel „avem o mare problemă”.

Pe site-urile de specialitate din aviație piloții companiilor canadiene au scris că s-au întreprins simulări de zboruri dinspre marile orașe canadiene spre București (OTP).

sursa: hotnews.ro

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share