Cătălin Drulă e noul ministru al Transporturilor; planurile sale pentru TAROM

Cătălin Drulă, IT-ist cu studii în Canada și fondator al Asociației Pro Infrastructură, a preluat joi funcția de ministru al Transporturilor de la Lucian Bode.

Cătălin Drulă, propus de alianța USR-PLUS pentru funcția de ministrul al Transporturilor, are 39 de ani și potrivit CV-ului său a studiat în Toronto, Canada iar în urma studiilor a devenit inginer software.

Cu toate acestea, el nu este străin de infrastructura aflată în subordinea ministerului pe care acum îl conduce.

În mai 2015 Drulă punea alături de alți membri bazele Asociației Pro Infrastructură iar ulterior s-a alăturat partidului USR și a activat ca deputat în Comisia de Transporturi.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, în noiembrie 2015 Cătălin Drulă a renunțat la toate funcțiile de conducere din API și ele au fost preluate imediat (până în prezent) de Ionuț Ciurea.

Care sunt planurile sale și ale guvernului pentru TAROM

Ce îmi doresc este ca societățile din subordinea Ministerului Transporturilor, mă refer în special la companiile care au o natură pronunțat comercială, să nu mai fie neapărat locuri unde pierdem sute de milioane, deci trebuie să vedem cum scoatem din această situație aceste companii, care sunt mijloacele ca aceste pierderi să nu se mai acumuleze în felul în care au făcut-o.

Vă dau un exemplu: TAROM-ul a pierdut 1,5 miliarde de lei, dacă nu mă înşel, în ultimii 10 ani, sper să nu greşesc cifra în momentul ăsta. Sunt pierderi enorme pe toate aceste companii, nu e normal” a declarat Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor, potrivit Agerpres.

O companie trebuie să aibă eficiență, mai ales cele care sunt pe piețe care pot funcționa competitiv și chiar și cele care funcționează pe piețe cu subvenții cum e normal făcute pentru călători și alte lucruri – în toată lumea sunt fără aceste subvenții – trebuie să aibă un model de eficientă”, adaugă acesta.

În cazul companiei TAROM, programul de guvernare prezentat prevede că pe termen mediu și lung, pentru realizarea obiectivelor și obținerea profitabilității, vor fi implementate măsuri pe următoarele patru direcții de acțiune:
– reînnoirea flotei;
– optimizare comercială prin optimizarea frecvențelor, alocarea optimă a flotei, închiderea rutelor neprofitabile;
– eficientizare organizațională prin redimensionarea structurilor organizaționale, prin optimizarea direcției tehnice și prin restructurarea funcțiilor suport;
– optimizarea costurilor prin reducerea costurilor cu combustibilul printr-un mix de măsuri de eficientizare și ajustări de preț prin renegocieri/licitații și reducerea costurilor de handling prin renegocieri/licitații.

Atingerea acestor obiective este crucială pentru salvarea brandului naţional TAROM. Suntem determinaţi să acţionăm prin asumarea celor mai eficiente şi responsabile decizii în direcția revitalizării operatorului naţional aerian”, au menționat oficialii noului Executiv condus de premierul Florin Cîțu.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată (24 decembrie)

Articolul următor

Montenegro Airlines devine istorie după 26 de ani de operațiuni (video)

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share