Urmărește-ne

Certificatul de operator aerian al Școlii Superioare de Aviație a fost revocat (actualizat)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Certificatul de operator aerian al Școlii Superioare de Aviație a fost revocat (actualizat)

Știri

Certificatul de operator aerian al Școlii Superioare de Aviație a fost revocat (actualizat)

Actualizare, 28 noiembrie ora 22:30: Școala Superioară de Aviație Civilă face următoarele precizări pe acest subiect:

Avand in vedere informatiile aparute in spațiul public, facem urmatoarele precizari:
SSAvC deține mai multe certificate de autorizare pentru activitatea de zbor, Certificat de autorizare a Organizației de Pregatire personal navigant (certicat ATO eliberat in conf. cu reg EU 1178/2011) si Certificat de Operator Aerian Comercial pentru operațiunile de zbor comerciale (eliberat in conf. cu reg EU 965/2012) . In ultimii 2 ani organizatia de pregătire ATO a avut o activitate de zbor de aprox 15.000 ore de zbor iar activitatea de zbor comercial aprox 10 ore de zbor.
Avand in vedere specificul instituției (organizație de pregatire personal aeronautic) dar si faptul ca aeronavele detinute sunt de dimensiuni mici,destinate instruirii in zbor , in urma cu 6 luni din considerente economice , Ssavc a solicitat AACR suspendarea certificatului de operator comercial. Tinand cont de prevederile reg EU 965/2012 care spune ca un certificat de operator aerian nu poate fi suspendat mai mult de 6 luni dar si din rațiuni economice ( nu exista perspective pentru operarea comercială a unui avion de dimensiuni mari in viitorul apropiat ), instituția a cerut Autorității Aeronautică Civile Romane revocarea definitivă a certificatului.
Menționăm ca daca in viitor vor fi perspective de operare comercială, SSAvC are personalul de specialitate necesar reluării autorizarii.

__________
Autoritatea Aeronautică Civilă Română a revocat în 19 noiembrie 2019 certificatul de operator aerian deținut de Scoala Superioară de Aviație Civilă însă motivul este momentan necunoscut.

Școala Superioară de Aviație Civilă cu sediul în Băneasa are, conform AACR, opt aeronave cu care operează zboruri de pregătire pentru elevii înscriși la cursurile organizate de instituție.

👋🏻 BoardingPass.ro e și pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

În flota SSAvC se numără patru aeronave Cessna 172SP (YR-MDN, YR-MDP, YR-MDO, YR-MDW), două Piper Seneca V (YR-MDE, YR-MDF) și două elicoptere EC-120 B (YR-MDG, YR-MDI).

Licența EASA deținută de SSAvC pentru pregătirea piloților nu este afectată de această decizie.

Recent Școala Superioară de Aviație Civilă a fost implicată într-un scandal după ce câțiva elevi cursanți care susțineau examenele au primit răspunsurile pe WhatsApp.

Am contactat AACR și SSAvC pentru a obține lămuriri despre decizia AACR și voi actualiza articolul dacă aceștia răspund solicitării.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus