CNAB intenționează să construiască un nou terminal pe Aeroportul Otopeni, însă lucrările ar putea începe abia în 2022

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) intenționează să construiască un nou terminal pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni. Valoarea estimată a acestei lucrări este de 818,5 milioane euro, iar noul terminal ar urma să dubleze capacitatea traficului de persoane, au anunțat reprezentanții CNAB în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri cu mai mulți investitori aduși de Fondul Proprietatea.

Această sumă nu include și exproprierile care trebuie făcute. Intenționăm să începem lucrările în 2022, iar terminalul va fi gata în trei ani de la începerea acestora“, au precizat oficiali ai CNAB, potrivit Agerpres.

Advertisements

Conform aceleiași surse, noul terminal va avea 25 de porți de îmbarcare și o platformă care va avea o capacitate de 56 de locuri de parcare a aeronavelor.

Pe primul loc în clasamentul celor mai mari companii aeriene care operează în țara noastră s-a aflat Wizz Air, în primul semestru din acest an, cu 1.5 milioane pasageri transportați, urmată de Blue Air cu 1 milion, TAROM cu 0.9 milioane, Ryanair tot cu 0.9 milioane și compania germană Lufthansa cu 200.000 de pasageri.

Cel mai mare aeroport al României a raportat anul trecut un total de 10.99 milioane de pasageri, urmând ca la finalul acestui an numărul acestora să treacă de 11.5 milioane, depășind astfel aeroportul din capitala Ungariei. Aeroportul din Budapesta a raportat la finalul anului 2016 un număr de 11.43 de milioane de persoane.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share