Urmărește-ne

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru TAROM

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru TAROM

Știri

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru TAROM

Comisia Europeană a aprobat planul guvernului român de a acorda un împrumut în valoare de 36,7 milioane de euro companiei naționale TAROM.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Condiția de bază pentru aprobarea împrumutului este ca, după șase luni, ajutorul de stat să fie rambursat integral, în caz contrar compania aeriană națională va trebui să vină cu un plan de restructurare.

La începutul lunii februarie, guvernul de la București a notificat Comisia Europeană că intenționează să îi acorde companiei de stat TAROM un împrumut din cauza deficitului grav de lichidități pe care compania îl are.

În ultimii ani, potrivit oficialilor compania aeriană s-a confruntat cu o creștere masivă a costurilor de exploatare din cauza flotei învechite. În lipsa acestui împrumut, TAROM risca să intre în martie în incapacitate de plată și să sisteze operațiunile.

Potrivit Comisiei Europene, guvernul român are obligația să monitorizeze strict modul în care acest ajutor de stat este utilizat de TAROM.

Un element cheie menționat de Comisia Europeană, este rolul prin care această măsura va contribui la asigurarea faptului că serviciile de transport aerian vor continua să fie operate în mod normal, în interesul pasagerilor, și la menținerea conectivității regionale pe numeroasele rute pe care TAROM este în prezent unicul furnizor.

Faptul că acest ajutor este acordat doar pentru o perioadă de șase luni va reduce la minim impactul asupra concurenței pe rutele pe care TAROM operează împreună cu alte companii aviatice.

Totodată, o altă obligație este ca după șase luni ajutorul să fie rambursat integral în caz contrar TAROM va trebui să pregătească și prezinte un plan de lichidare sau să efectueze o restructurare cuprinzătoare pentru a deveni viabilă pe termen lung.

Compania națională TAROM nu a mai înregistrat profit din 2007, închizând și anul 2019 cu pierderi de 182,77 milioane de lei.

Ajutoare_de_stat__Comisia_aprob__acordarea_de_c_tre_Rom_nia_a_unui_ajutor_pentru_salvare__n_valoare_de_aproximativ_36_de_milioane_EUR_companiei_aeriene_de_stat_TAROM.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus