Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a societății comerciale Air Bucharest Transport Aerian SRL.
Compania aeriană Air Bucharest, înregistrată și certificată în țara noastră, a solicitat intrarea în insolvență la începutul lunii februarie 2024.
Câteva săptămâni mai târziu, judecătorii Secției a-VII-a Civilă din cadrul Tribunalului București au admis cererea societății comerciale Air Bucharest Transport Aerian SRL.
De asemenea, judecătorii au dispus conexarea dosarului din noiembrie 2023 prin care Fibula Air Travel SRL și Zipper Services SRL solicitau intrarea în insolvență a Air Bucharest.
Judecătorii Tribunalului București au numit administrator judiciar provizoriu pe Intercom Management SRL, cu o remunerație de 3.500 lei din averea debitoarei.
Compania aeriană Air Bucharest nu mai are activitate comercială de aproape doi ani de zile, iar în această perioadă a vândut cele două avioane de tip Boeing 737 pe care le avea în proprietate, detalii aici.
În primăvara anului 2023, în acționariatul Air Bucharest au intrat și soții Mavisu, proprietarii tur-operatorului Fibula Air Travel, detalii aici, iar apoi compania a avut inițiativa de a cumpăra cel puțin un avion.
Un Boeing 737 a fost adus la București și a fost pregătit pentru aceasta, iar Air Bucharest urma să relanseze operațiunile aeriene sub denumirea New Airlines, potrivit informațiilor BoardingPass.
Planurile nu s-au mai concretizat, iar înmatricularea avionului a fost radiată din registrul Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) la finele anului 2023.
În acest moment este neclar ce se va întâmpla cu Air Bucharest, însă doi dintre acționarii companiei aeriene, soții Mavisu, au intentat la jumătatea lunii martie 2024 un alt proces soților Yapici, care dețineau până în primăvara anului 2023 toate acțiunile Air Bucharest.
Detalii despre litigiul disputat în instanță de cele două părți în acest dosar sunt necunoscute.
Certificatul de Operator Aerian și Licența de Operator ale Air Bucharest au fost suspendate de AACR și Ministerul Transporturilor în luna aprilie 2023, conform datelor BoardingPass.
Din 2010, anul în care a fost înființată, până în 2022, ultimul an pentru care există date disponibile, Air Bucharest a raportat pierderi doar în 2010, 2012 și 2020.
Cel mai mare profit a fost înregistrat în anul 2022, compania raportând pentru anul respectiv 5,73 milioane de lei profit și o cifră de afaceri de peste 43 de milioane de lei.
Air Bucharest a operat aproape exclusiv zboruri neregulate (charter) pentru turoperatorul Kusadasi, deținut tot de familia Yapici. Turoperatorul este acum în insolvență, detalii aici.
» 🏢 Detalii complete despre compania aeriană Air Bucharestnou
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.