Urmărește-ne

Compania aeriană Air Italy va fi lichidată în 25 februarie 2020

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Compania aeriană Air Italy va fi lichidată în 25 februarie 2020
Foto: kristian b

Știri

Compania aeriană Air Italy va fi lichidată în 25 februarie 2020

La mai puțin de doi ani de la rebranding, Air Italy, fostă Meridiana, anunță suspendarea activității începând cu 26 februarie 2020.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Într-un comunicat de presă transmis marți compania aeriană informează că va continua să opereze zboruri până în 25 februarie însă pasagerii care au bilete după această dată vor putea solicita înapoierea banilor.

Până în 25 februarie, ultima zi de operațiuni pentru Air Italy, zborurile sale vor fi operate de alte companii aeriene.

În vara anului 2016 Qatar Airways anunța achiziția a 49% din acțiunile companiei aeriene Meridiana iar după ce tranzacția a fost finalizată aceasta a fost rebranduită ca Air Italy.

Pe lângă rebranding, Air Italy a primit avioane mai noi de la Qatar Airways (Boeing 737 MAX și Airbus A330) și și-a creat un hub pe aeroportul Malpensa din Milano.

În ultimii ani Air Italy a avut o expansiune agresivă a rețelei și lansat mai multe rute europene și lung-curier cu plecare din Milano.

Potrivit presei italiene, pierderile uriașe, 164 de milioane EUR în 2018 și 200 de milioane EUR în 2019, au fost cauzate în special de această expansiune agresivă a companiei dar și de reținerea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX.

În urma achiziției din 2016, Qatar Airways deține 49% din acțiunile Air Italy însă în acest pas compania cu sediul la Doha nu mai poate face investiții în Air Italy din cauza legislației europene.

Companiile din afara Uniunii Europene pot deține doar control minoritar în companiile aeriene din UE iar o altă infuzie de capital a Qatar Airways în Air Italy ar fi modificat acționariatul companiei italiene, Qatar Airways devenind astfel acționar majoritar.

Acționarul majoritar al Air Italy este Alisadra, fosta companie aeriană cu același nume care după o fuziune cu Universair (Spania) a devenit Meridiana.

Flota companiei Air Italy numără 12 avioane, patru Airbusuri A330 închiriate de la Qatar Airways, un Boeing 737-700, patru Boeinguri 737-800 și alte trei Boeinguri 737 MAX.

În ultimele luni Air Italy a inchiriat avioane de la alte companii aeriene pentru a suplini golul lăsat de reținerea la sol a MAX-urilor, printre companiile care au zburat pentru Air Italy se numără și Carpatair și Blue Air.

Air Italy este a doua companie aeriană din Italia care-și încetează operațiunile în 2020. În luna ianuarie a acestui an autoritățile italiene i-au suspendat certificatul de operator aerian companiei Ernest Airlines.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus