Știri
Îmi place

Compania Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen cu care vor fi echipate cockpiturile noilor Boeing-uri 777X

25 septembrie 2016
6466 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Compania Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen cu care vor fi echipate cockpiturile noilor Boeing-uri 777X

Producătorul american, Boeing, a confirmat că Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen care vor afișa datele de zbor în cockpitul noilor Boeing-uri 777X, înaugurând folosirea unei astfel de tehnologie odată cu primul Boeing 777-9 care va intra în serviciul comercial în anul 2020.

Aplaudăm Boeing pentru decizia solidă de a încorpora tehnologie de nouă generație în cabuna de pilotaj„, a declarat Kent Statler, Vice-președintele executiv și Directorul de Operațiuni a companiei Rockwell Collins.

Producătorul american a anunțat în luna iulie a acestui an că modelele din familia 777X, care vin echipate cu noi tipuri de motoare și aripi de altfel, vor fi primele aeronave din portofoliu său care vor fi încorpora ecrane touchscreen pentru piloți.

Această mutare vine ca urmare a introducerii a acestei tehnologii în aviația generală de alți producători, dar și în cockpiturile avioanelor business, inclusiv în cockpitul noilor modele produse de Gulfstream, amintim G500 și G600.

Citește și  Singapore Airlines face achiziții: 20 de Boeinguri 777X și încă 19 Boeinguri 787-10 Dreamliner

Cockpitul aeronavelor B777X vor avea un layout similar cu cele din familia 787 Dreamliner, fiind echipat cu 5 display-uri, însa acestea vor include suport pentru multi-touch, funcție care va permite ambilor piloți să folosească acelasi ecran simultan, conform unor declarații a oficialilor companiei Rockwell Collins.

Un beneficiu clar care este adus de implementarea panourilor touchscreen este evitarea acționării unor butoane din greșeală, cu toți știm că în cockpitul unei aeronave se află zeci, poate chiar sute, de butoane. 🙂 De asemenea, cursorul de control, care acționează ca un touchpad sau un mouse, va fi înlăturat.

Odată cu acest upgrade al cockpit-ului noilor Boeing-uri 777X, compania Rockwell Collins va furniza ecranele folosite în cockpitul tuturor aeronavelor produse recent de Boeing, vorbim despre modelele 777X, 787 Dreamliner, noul 737 MAX și bine-cunoscutul 747-8i.

Citește și  Al doilea cel mai mare avion comercial din lume, Boeing 747, a aterizat din nou la București

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *