Companiile aeriene flybe (Marea Britanie) și Flyr (Norvegia) au anunțat oficial la finalul lunii ianuarie 2023 că intră în faliment.
Britanicii de la flybe au anunțat în dimineața zilei de 28 ianuarie 2023 că suspendă cu efect imediat toată activitatea comercială.
„flybe și-a încetat activitatea și toate zborurile dinspre și către Regatul Unit operate de flybe au fost anulate și nu vor fi reprogramate,” a anunțat compania aeriană.
Compania britanică se confruntase cu probleme financiare și în martie 2020, însă a fost salvată de investitori în toamna aceluiași an.
În aprilie 2022, flybe a început să zboare din nou pe rute interne din Marea Britanie, dar și către destinații internaționale.
Înainte de a-și suspenda activitatea, flybe operase zboruri regulate cu nouă avioane de tip De Havilland Canada Dash 8-Q400 pe 23 de rute.
A doua companie aeriană care și-a suspendat activitatea comercială la finalul lunii ianuarie 2023 este Flyr.
Fondată în Norvegia în august 2020, aceasta a operat primele sale zboruri comerciale în 30 iunie 2021.
Flyr operase 12 Boeinguri 737-800NG și 737 MAX, iar rețeaua sa număra 28 de destinații din zona Scandinavă și Europa.
Compania norvegiană a avertizat încă de la finalul anului trecut că se confruntă cu probleme financiare, însă reușise să obțină de la investitori o parte dintre fondurile necesare continuării operațiunilor.
Însă, în 30 ianuarie 2023 Flyr a transmis că nu a reușit să atragă noi investiții, iar în după-amiaza zilei următoare a informat bursa de la Oslo că va intra în faliment.
„Flyr a eșuat cu noul plan financiar și consiliul de administrație a concluzionat marți seară că nu există alternative pentru continuarea operațiunilor. Compania va depune cererea de intrare în faliment miercuri dimineață. Flyr și-a încetat acum tranzacționarea și toate zborurile sunt anulate și nu vor fi reprogramate.
Mulțumim tuturor celor care au ales să zboare cu noi în ultimul an și jumătate,” transmite compania aeriană.
Pasagerii a căror zboruri au fost anulate sunt încurajați de compania aeriană să contacteze băncile pentru rambursare.
Nici una dintre cele două companii aeriene nu au avut operațiuni în România.
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.