Urmărește-ne

Controlorii de trafic aerian din Moldova, angajați ai MoldATSA, protestează astăzi

Știri

Controlorii de trafic aerian din Moldova, angajați ai MoldATSA, protestează astăzi

Conform siteului protv.md, controlorii de trafic aerian din Moldiva și alți angajați ai MoldASTA, unitate responsabilă de dirijarea traficului aerian care survolează spațiul aerian al Moldovei, acuză conducerea societății de reținerea nejustificată a salariilor și a unor plăți care ar fi trebuit să acopere deplasările și recalificările personalului.

Protestul a avut loc și ieri în turnul de control, iar astăzi la ora 12:00 a avut loc în fața aeroportului din Chișinău, tot acolo astăzi se sărbătorește Ziua Aviației Civile.

„În anul 2015, din cauza managmentului defectuos și a delapidărilor comise de administrație, salariile controlorilor au fost reduse cu 40%. În plus, chiar dacă rata inflației a crescut cu peste 25%, salariile nu au fost indexate, iar la plata salariilor se atestă întârzieri de 3 luni”, se arată în mesajul controlorilor, care spun că aceasta s-a întâmplat în condițiile în care traficul de terminal (decolări și aterizări pe aeroportul din Chișinău) s-a majorat cu 13%, conform siteului moldstreet.com.

Citește și  Lucrările de modernizare pe Aeroportul Baia Mare se desfășoară conform planului

Pe lângă acuzațiile care vizează reținerea nejustificată a salariilor și a altor cheltuieli, protestatarii afirmă că actuala conducere a MoldASTA de chelutieli nejustificate și că aceștia beneficiază în continuare de salarii de peste 42000 lei moldovenești, în timp ce venitul controlorilor de trafic aerian a scăzut, media fiind de numai aproximativ 10000 lei moldovenești.

De asemenea, conform unei cititoare a siteului nostru, angajată a MoldASTA, aceștia mai solicită de asemenea reglementarea prin lege a statului profesiei lor.

Printr-o postare pe pagina de facebook a Asociației Controlorilor de Trafic Aerian din Republica Moldova, aceștia anunță că traficul aerian nu va fi afectat de acest protest, fiind unul pașnic, iar controlorii de trafic aerian sunt prezenți la locul de muncă.

În data de 21 septembrie, aceeași angajați nemulțumiți au protestat pentru același motiv.

Citește și  RECORD: Ryanair a devenit prima companie aeriană din lume care a transportat 11 milioane de pasageri într-o singură lună

Foto: Facebook Asociatia Controlorilor de Trafic Aerian din Republica Moldova

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus