Urmărește-ne

Creştere spectuloasă a traficului de călători pe Aeroportul Tuzla în anul 2015

Știri

Creştere spectuloasă a traficului de călători pe Aeroportul Tuzla în anul 2015

Conform datelor oficiale ale Asociației Aeroporturilor din România, Aeroportul Tuzla a urcat semnificativ în topul naţional, unde ocupă locul cinci din 17 aeroporturi în ceea ce priveşte numărul de mișcări de aeronave şi locul 10 în ceea ce privește traficul de pasageri. Un număr de 25.954 de pasageri au călătorit prin aeroportul din sudul litoralului anul trecut.

În perioada 2014 şi 2015, traficul de pasageri înregistrat pe Aeroportul Tuzla a crescut cu 25% (aproape dublu faţă de evoluția la nivelul întregii țări care se situează la un nivel de 13,11%), conform datelor oficiale ale Asociației Aeroporturilor din România. Până acum Aeroportul Tuzla a fost modernizat exclusiv din bugete proprii, în 2015 încheind o serie de investiţii importante în managementul combustibilului, al securităţii şi al siguranţei aeroportuare, dar şi în hangar.

Citește și  Compania Wizz Air urmărește dublarea numărului de călători în România

„M-am bucurat să văd statisticile, pentru că Tuzla este singurul din cele 17 aeroporturi care încă mai operează pe o pistă de iarbă – astfel încât aceste rezultate sunt efectul unei munci uriaşe, la care am contribuit şi eu. Sunt mulțumit, dar mi-aş dori să beneficiem de mai mult sprijin din partea autorităţilor”, a declarat Mugurel Toma, directorul Aeroportului Tuzla.

Poziţia geografică favorabilă a Aeroportului Tuzla în sudul litoralului românesc şi foarte aproape de linia ţărmului, aproape de platformele continentale de explorări maritime dar şi apropierea de Bulgaria reprezintă atuuri pentru implicarea companiei în strategiile pentru dezvoltarea regională. Toate aceste elemente fac posibile o serie de activităţi specifice: zboruri de agrement, zboruri de școală aviatică, curse private şi business, creează legătura cu platformele off-shore ale Mării Negre şi curse charter ocazionale cu aparate de dimensiuni mici.

Citește și  Trafic în creștere pe Aeroportul Internațional Timișoara

Aeroport International Tuzla este liderul de piață în aviația generală din Romania, cu o activitate de 17 ani în domeniu. La Tuzla a fost înfiinţată prima școală privată de aviaţie – pentru pregătirea piloților de elicopter, a celor de avion şi a paraşutiştilor. Tot aici funcționează prima școală pentru supraviețuirea pe mare acreditată OPITO din Europa Centrală şi de Est. Din anul 2013, Aeroportul Tuzla este deschis traficului internațional, printr-un terminal de îmbarcări realizat la standarde Schengen.

sursa: e-reporter.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus