Croatia Airlines are în plan operarea zborurilor pe ruta București – Zagreb pe durata întregului an

La începutul acestei săptămâni, oficialii operatorului aerian croat, printre care și CEO-ul companiei, au susținut la București o conferință de presă cu ocazia inaugurării zborurilor directe din Zagreb către capitala noastră.

În cadrul acestei conferințe, CEO-ul companiei, Krešimir Kučko, a afirmat că datorită succesului de care această rută are parte chiar de la lansare, din vara anului viitor este posibil ca ruta București – Zagreb să fie servită pe întreaga perioadă a anului și nu doar sezonal cum se întâmplă acum. Croatia Airlines se așteaptă ca numărul total de pasageri pe care îi va transporta anul acesta, din Mai până în Octombrie, din și către România va trece de 10.000.

Advertisements

“Aceasta este o nouă destinație pentru Croația Airlines, pe care nu am mai servit-o în trecut. Inițial, vom conecta capitalele românești și croate până la jumătatea lunii Octombrie, de trei ori pe săptămână. Noi vedem un numar de pasageri de transfer pe aceste zboruri, tinand cont de faptul ca Romania este cea de-a doua mare piață din Europa de Sud-Est“, a spus Kučko. El a adaugat: “Ca rezultat, piața romanească are potențial. Toate acestea au contribuit la transformarea Bucureștiului în cea de-a 37-a destinație și un punct foarte important în rețeaua noastră regională. În 2018 intenționăm să operăm acest serviciu pe tot parcursul anului“.

Bucureștiul a fost identificat ca o destinație neservită din Zagreb cu potențial mare încă din 2007, când peste 8.000 de persoane au călătorit între cele două orașe prin zboruri indirecte. În 2009, transportatorul național român TAROM a planificat lansarea a trei zboruri săptămânale între cele două orașe, utilizând aeronave ATR72, însă serviciul nu sa materializat niciodată. Mai mult, Croația Airlines a intenționat să introducă zboruri către București în anul 2011, dar debutul programului său de restructurare a pus capăt extinderii spre est. Valentin Iordache, Directorul de Comunicare al CNAB (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti), a menționat că “sloturile alese de Croația Airlines sunt foarte favorabile atât pentru turiștii români, cât și pentru croați. Serviciul începe inițial cu trei zboruri săptămânale în timpul verii, dar așteptăm ca acesta să fie extins anul urmator“.

Pentru sezonul de vară al acestui an, Croatia Airlines a deschis patru noi rute, sezonale, către București, Oslo, Stockholm și Helsinki.
Din cauza faptului că flota companiei nu numără suficiente aeroanve cu care să fie operate toate zborurile, Croatia Airlines a închiriat temporar două avioane CRJ1000 de la operatorul aerian spaniol Air Nostrum, făcând astfeș posibilă deschiderea sezonală a celor patru rute noi.

Mai multe detalii despre programul de operare a zborurilor București – Zagreb regăsiți în acest articol.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Distruibuie