Urmărește-ne

Diferența dintre un zbor direct și unul nonstop

  1. BoardingPass.ro
  2. Hangar
  3. Diferența dintre un zbor direct și unul nonstop

Hangar

Diferența dintre un zbor direct și unul nonstop

Pornind de la o discuție avută cu un cititor în urma publicării articolului despre zborurile directe pe care le va opera TAROM pe ruta București – Bergamo, cu stop la Oradea, am decis să explic pe scurt care este diferența dintre un zbor nonstop și unul direct.

Dacă ai și tu alte curiozități, nu ezita să le scrii în secțiunea comentarii sau pe email. Dacă sunt interesante le voi explica într-un articol dedicat.

Zborurile directe

Denumirea de zbor direct își are originile încă de la începuturile aviației. În acele vremuri avioanele erau limitate din punct de vedere tehnologic să zboare mii de kilometrii fără oprire. Din cauza autonomiei reduse a avioanelor, zborurile dintre punctul A și punctul B aveau mai multe opriri pentru realimentare.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Chiar dacă un zbor între punctul A și punctul B are unul sau mai multe opriri, numărul de zbor rămâne neschimbat. La fel ca și în trecut, indiferent de motivul pentru care operatorul a decis ca ruta să aibă o oprire între punctul A și punctul B, această regulă se aplică și în zilele noastre.

Zborurile București – Oradea și Oradea – Bergamo operate de TAROM au același număr de zbor RO411, pasagerii care se îmbarcă la București nu vor fi debarcați la Oradea și avionul rămâne același, așadar vorbim despre un zbor direct însă asta nu este neapărat o regulă.

Desigur, acesta nu este unicul zbor de acest gen din lume, însă alți operatori se folosesc de aceste stopuri pentru realimentare, debarcare pasageri sau preluare pasageri de la punctul intermediar până la destinație, schimb de aeronave și lista poate continua.

Chiar dacă la stopul intermediar operatorul aerian schimbă sau nu aeronava, pasagerii pot fi debarcați. De exemplu, zborul British Airways BA1 operat cu Airbus A318 pe ruta London City – New York efectuează un stop de realimentare în Shannon, Irlanda. Cu toate că avionul care va opera zborul dintre Shannon și New York este același, pasagerii sunt debarcați deoarece aceștia vor trece ”frontiera” SUA pe aeroportul irlandez.

Zborurile nonstop

În comparație cu cele directe, zborurile nonstop dintre punctul A și punctul B, așa cum le spune și denumirea, nu au nicio oprire, decât în cazuri de urgență sau alte excepții.

De regulă zborurile directe și nonstop sunt corespunzător semnalizate de motoarele de rezervări de bilete, iar în cazul zborurilor directe companiile aeriene vor informa pasagerii dacă pe aeroportul intermediar vor fi nevoiți sau nu să se debarce și să se îmbarce din nou în avion.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Air Tahiti Nui intenționează să zboare direct pe ruta Paris - Papeete

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus