Urmărește-ne

Directorul companiei TAROM doreşte modernizarea flotei până la sfârşitul anului 2016

Știri

Directorul companiei TAROM doreşte modernizarea flotei până la sfârşitul anului 2016

Aeronavele Airbus A310 vor fi retrase din serviciul comercial până în octombrie, cel târziu noiembrie 2016. „Vrem să le înlocuim cu două, poate chiar trei Airbus-uri A320 sau Boeing 737-800 (cele două opţiuni sunt analizate în paralel). Acum purtăm discuţii cu companii de leasing pentru închirierea, pe termen scurt, a viitoarelor avioane. Încă nu ştim dacă vom vinde ambele A310 sau doar unul, al doilea urmând să ajungă la Guvern. Reprezentanţii Executivului nu au luat înca o decizie”, a declarat Christian Heinzmann, CEO-ul TAROM.

Potrivit directorului TAROM, Christian Heinzmann, în acest moment aeronavele A310 sunt prioritare.  „Ne dorim ca aeronavele cu care le înlocuim să intre în flotă până la sfarşitul acestui an.  În ceea ce priveşte ATR-urile 42, s-ar putea să le schimbăm cu versiunea 72-600. O altă posibilitate ar fi aducerea unor A319 în flotă care să înlocuiasca atât ATR-urile actuale, cât şi Airbus-urile A318. Rămâne de văzut. Căutăm să obţinem avioane cât mai noi pentru viitoarea flotă TAROM. Luarea unor avioane noi 100% este exclusă pentru că nu sunt slot-uri”, a explicat acesta.

Citește și  Lucrările de modernizare pe Aeroportul Baia Mare se desfășoară conform planului

În ceea ce priveşte avioanele lung-curier, oficialul a declarat că poartă discuţii cu câteva companii de leasing (lessors) pentru închirierea a două Boeing-uri 787 Dreamliner pe timp de un an sau chiar un an şi jumătate. „O perioadă-test în care vom opera zboruri cu 787 pentru a vedea cu exactitate care sunt costurile operaţionale, performanţele, etc. Pe de altă parte, nu excludem prezenţa în flota TAROM a două Airbus-uri A330, de asemenea închiriate pe termen scurt (short-term operational lease). Dacă totul decurge conform planului, noile avioane lung-curier urmează să vină la începutul anului viitor”.

aeronews.ro

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus