Urmărește-ne

Emirates investește 2,5 miliarde dolari în aeronave Airbus A380

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Emirates investește 2,5 miliarde dolari în aeronave Airbus A380

Știri

Emirates investește 2,5 miliarde dolari în aeronave Airbus A380

Emirates, cea mai mare companie aeriană din lume privind traficul internațional de călători, are în plan să investească 2,5 miliarde $ pentru achiziționarea de aeronave Airbus A380 „superjumbo”, conform spuselor a două persoane ce au dorit să rămână anonime.

Transportatorul din Dubai a planificat pentru următoarele 18 luni un credit-punte la un preț fix de aproximativ 135 puncte de bază peste London Interbank Offered Rate, au declarat cele două surse. Creditul-punte va fi ulterior transformat într-un împrumut pe 12 ani, pentru a finanța achiziționarea a zece aeronave A380, care vor fi livrate înainte de sfârșitul anului 2016, a spus una dintre surse.

Emirates, companie ce a transformat orașul Dubai într-un hub pentru traficul transcontinental din Statele Unite și Europa în Asia, va prelua livrarea a 21 de aeronave A380 pe durata întregului an fiscal, până în martie 2017. Compania Emirates a înregistrat un profit de 50% în exercițiul financiar încheiat în data de 31 martie, ajungând la 8,2 miliarde de dirhami ( 2,2 miliarde $), profitând de faptul că a transportat foarte mulți pasageri și de o scădere a prețurilor la petrol. Finanțarea pentru avioane a fost posibilă prin combinarea profitului rezultat din operarea zborurilor și din acțiunile de leasing, potrivit unuia dintre oameni.

Citește și  Airbus va livra ultimul A380 construit în noiembrie 2021

Compania aeriană caută o finanțare pe termen scurt datorită lipsei de fonduri venită din partea grupului ECA Group, cu toate că ar putea fi disponibile în următoarele șase până la 12 luni, au declarat cele două surse. Fonduri garantate de către ECA Group vor înlocui creditul-punte atunci când vor fi disponibile, iar unele dintre credite vor fi rambursate, potrivit celor două surse.

„Emirates a primit oferte de finanțare pentru toate livrările de aeronave noi pentru exercițiul financiar 2016 și 2017”, a declarat un purtător de cuvânt al Emirates. „Ca parte a strategiei noastre de finanțare, vom continua să negociem cu diferite instituții pentru asigurarea finanțării viitoarei flote de aeronave”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Emirates.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus