Ethiopian Airlines a recepționat al doilea Airbus A350 XWB (FOTO)

În urmă cu mai bine de o lună și jumătate vă anunțam în acest articol că Ethiopian Airlines, membră a Star Alliance, a recepționat primul Airbus A350 XWB din cele 13 comandate.

Astăzi, 16 august, cel mai mare operator aerian din Africa a recepționat al doilea Airbus A350 XWB (Extra Wide Body), la mai puțin de două luni de la recepția primei aeronave de acest tip. Aeronava a părăsit fabrica Airbus de la Toulouse (Franța) astăzi și a fost așteptată cu mare fast la Addis Ababa Bole International Airport, Etiopia.

Advertisements

Pasagerii care vor avea ocazia să zboare cu Airbus-urile A350 XWB din flota operatorului vor avea parte de o cabină cu un design modern, sistemul de In-Flight Entertainment fiind bazat pe un display cu touchscreen cu o rezoluție HD și va oferi o varietate mare de filme, seriale și canale audio. De asemenea ei vor avea parte de un confort sporit datorită scaunelor mai spațioase și a ferestrelor mai largi. Sistemul de LED-uri pentru lumină ambientală va asigura o iluminare ideală va ajuta pasagerii și promite să ajute la reducerea jet-lag-ului de care cu toții suferim în urma zborurilor mai lungi.

Începând cu 30 iunie 2016, operatorul african efectuează zboruri mediu și lung curier cu primul Airbus A350 XWB către destinații din Africa, Orientul Mijlociu și în urmă cu câteva zile a operat primul zbor spre Londra, urmând ca noul membru al familie să i se alăture.

Ethiopian Airlines a comandat 13 astfel de aeronave care urmează să fie livrate treptat până la finalul anului fiscal curent. Acestea sunt configurate cu 30 de locuri în Business Class și alte 318 în Economy. Flota operatorului etiopian mai numără și 14 aeronave Boeing 787-8 Dreamliner și alte 2 x Boeing 787-9 comandate. Alte aeronave cu care Ethiopian Airlines efectuează zboruri sunt Boeing 777-300ER, Boeing 777-200LR, Boeing 777-200 Freighter, Bombardier Q-400 dar nu numai. Numărul aeronavelor deținute, odată cu livrarea celui de-al doilea Airbus A350 XWB a crescut la 80, iar media de vârstă a flotei este de numai 5 ani.

Până în prezent, constructorul Airbus a înregistrat un total de 802 de comenzi garantate pentru A350 XWB de la 42 de clienți din întreaga lume, deja fiind unul dintre cele mai de succes „widebody” din istorie.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share