FAA: Boeingurile 737 MAX au verde pentru revenirea în serviciul comercial

Foto: Reuters

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a dat miercuri, 18 noiembrie, undă verde pentru revenirea în serviciul comercial a Boeingurilor 737 MAX 8 și 737 MAX 9.

Vestea bună vine la 20 de luni de la reținerea la sol la nivel global a tuturor avioanelor de tip 737 MAX produse de Boeing.

Advertisements

Potrivit FAA, înainte ca avioanele să reintre în serviciul comercial companiile aeriene trebuie să urmeze mai mulți pași, printre aceștia se numără obligativitatea instalării a unei versiuni actualizare a software-ului avionului dar și efectuarea unor teste relevante pentru senzorii unghiului de atac și actualizarea procedurilor pentru piloți și nu numai.

În ceea ce privește Europa, cel mai probabil Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) va da și ea în zilele ce urmează undă verde pentru revenirea în serviciul comercial a Boeingurilor 737 MAX.

Până înainte de reținerea la sol a MAX-urilor Boeing a livrat peste 380 de astfel de avioane iar din martie 2019 a produs încă câteva sute pe care urmează să le livreze în perioada următoare.

Potrivit datelor, Boeing mai are de produs și livrat peste trei mii de avioane 737 MAX în ciuda comenzilor anulate care au fost numeroase în ultima perioadă din cauza întârzierii în livrarea MAX-urilor.

Vă reamintim că Blue Air va avea în flotă 10 Boeinguri 737 MAX, primul dintre ele fiind deja asamblat din vara anului 2019, iar TAROM a comandat de asemenea cinci Boeinguri 737 MAX însă acestea vor fi livrate abia din 2023.

Documente oficiale
N_8900.570_FAAWeb
737_RTS_Summary

Advertisements
Total
35
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
35
Share