Forumul Economic Mondial plasează România pe locul 72 la infrastructura aeroportuară

Forumul Economic Mondial plasează România la mijlocul clasamentului în topul țărilor cu cea mai bună infrastructură aeroportuară din lume.

În raportul bianual publicat de FEM, România se plasează pe locul 72 din 140 cu un scor de 2.7 în ceea ce privește pilonul 10 din raport. Acest pilon clasează tările în funcție infrastructura aeroportuară cu scoruri de la 1 (cea mai slabă) la 7 (cea mai bună).

Advertisements

În același raport Republica Moldova se situează pe locul 104 cu nota 2.1 în timp ce Bulgaria este pe locul 73, sub România, Ucraina pe locul 71, Serbia pe 76 iar Ungaria pe 52.

Norvegia (locul 5), Olanda (locul 8), UK (locul 9) și Spania (locul 10) sunt în top 10, top în care se mai regăsesc, în ordine, Canada (locul 1), Australia (locul 2), SUA (locul 5), Emiratele Arabe Unite (locul 4), Hong Kong (locul 6) și Singapore (locul 7).

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Forumul Economic Mondial analizează mai multe arii atunci când întocmește rapoartele sale privind calitatea infrastructurii aeroportuare.

Ariile avute în vedere de către FEM la analiza calității infrastructurii de transport aerian sunt available seat kilometers (ASK) disponibili pe zboruri interne, available seat kilometers (ASK) disponibili pe zboruri internaționale, numărul de decolări la o mie de locuitori, numărul de aeroporturi cu cel puțin un zbor regulat la un milion de locuitori în mediul urban și numărul de companii aeriene care operează în țara analizată.

Două treimi din datele din raport sunt furnizate de organizații internaționale, iar a treia rămasă se bazează pe sondaje cu peste 15000 respondenți, aceștia fiind directori și lideri de afaceri în toate ariile incluse în raport. Datele pentru raportul din acest an au fost compilate în perioada 2017 și 2018 iar el poate fi consultat în întregime aici.

Advertisements
Total
12
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share