Forumul Economic Mondial plasează România pe locul 72 la infrastructura aeroportuară

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

Forumul Economic Mondial plasează România la mijlocul clasamentului în topul țărilor cu cea mai bună infrastructură aeroportuară din lume.

În raportul bianual publicat de FEM, România se plasează pe locul 72 din 140 cu un scor de 2.7 în ceea ce privește pilonul 10 din raport. Acest pilon clasează tările în funcție infrastructura aeroportuară cu scoruri de la 1 (cea mai slabă) la 7 (cea mai bună).

În același raport Republica Moldova se situează pe locul 104 cu nota 2.1 în timp ce Bulgaria este pe locul 73, sub România, Ucraina pe locul 71, Serbia pe 76 iar Ungaria pe 52.

Norvegia (locul 5), Olanda (locul 8), UK (locul 9) și Spania (locul 10) sunt în top 10, top în care se mai regăsesc, în ordine, Canada (locul 1), Australia (locul 2), SUA (locul 5), Emiratele Arabe Unite (locul 4), Hong Kong (locul 6) și Singapore (locul 7).

Forumul Economic Mondial analizează mai multe arii atunci când întocmește rapoartele sale privind calitatea infrastructurii aeroportuare.

Ariile avute în vedere de către FEM la analiza calității infrastructurii de transport aerian sunt available seat kilometers (ASK) disponibili pe zboruri interne, available seat kilometers (ASK) disponibili pe zboruri internaționale, numărul de decolări la o mie de locuitori, numărul de aeroporturi cu cel puțin un zbor regulat la un milion de locuitori în mediul urban și numărul de companii aeriene care operează în țara analizată.

Două treimi din datele din raport sunt furnizate de organizații internaționale, iar a treia rămasă se bazează pe sondaje cu peste 15000 respondenți, aceștia fiind directori și lideri de afaceri în toate ariile incluse în raport. Datele pentru raportul din acest an au fost compilate în perioada 2017 și 2018 iar el poate fi consultat în întregime aici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Renunță TAROM la Boeing și aduce în flotă mai multe Airbusuri?

Articolul următor

Rută nouă: Frankfurt – Ottawa cu Lufthansa din 16 mai 2020

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share