Grupul Lufthansa va muta zborurile spre Berlin de pe Tegel pe Brandenburg

Aeroportul berlinez Brandenburg (BER) va deveni funcțional la 31 octombrie 2020, după nu mai puțin de nouă ani de la data anunțată inițial pentru inaugurare. BER trebuia să se deschidă în martie 2011, dar din cauza unor probleme de siguranță deschiderea a fost amânată în mod repetat.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Advertisements

Aeroportul Brandenburg va prelua traficul de pe aeroporturile Tegel și Schonefeld care au fost pe vremuri principalele aeroporturi ale Berlinului de Vest, respectiv Berlinului de Est.

Lufthansa a anunțat astăzi că începând cu data de 8 noiembrie 2020 toate zborurile vor fi operate de pe noul aeroport. Astfel, 7 noiembrie este ultima zi când Lufthansa va mai zbura pe aeroportul Tegel, iar zborul LH1955 de la Berlin Tegel la Munchen va fi ultimul zbor al companiei Lufthansa de pe acest aeroport.

În dimineața zilei de 8 noiembrie, la ora 6:30, zborul spre Frankfurt – LH173 va fi operat de pe noul aeroport Brandenburg. Alături de Lufthansa și celelalte companii: Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines vor zbura de la BER începând cu 8 noiembrie.

Lufthansa este cea de-a doua companie care a anunțat oficial mutarea zborurilor pe BER.

S7 Airlines a fost prima companie care a decis mutarea zborurilor pe noul aeroport din Berlin tot începând cu 8 noiembrie 2020. În acest moment, S7 zboară de pe aeroportul Domodedovo din Moscova spre Berlin Tegel.

Din momentul în care Aeroportul Brandenburg devine operațional, Aeroportul Schonefeld se va converti în Terminalul 5 al noului aeroport BER. La aproximativ o săptămână după deschidere, aeroportul Tegel își va închide porțile.

Advertisements
Total
11
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
11
Share