Grupul Ryanair care deține companiile aeriene Ryanair Irlanda, Ryanair UK, Ryanair Sun, viitoare Buzz, și Laudamotion a anunțat marți achiziția startupului maltez Malta Air și integrarea sa în grup.
Acestă companie aeriană este acum deținută în totalitate de grupul irlandez iar planurile sale pentru Malta Air includ transferul operațiunilor Ryanair din insulă către această nouă companie aeriană.
În primă fază Malta Air va deține 6 avioane Boeing 737-800NG însă numărul acestora va crește la 10 în următorii trei ani. Primul avion Malta Air a fost deja înmatriculat ca 9H-QAA iar avioanele Malta Air vor purta livery propriu abia din vara anului viitor.
Pe lângă avioanele Malta Air, aproximativ 50 de avioane Ryanair vor fi de asemenea înmatriculate în Malta.
Michael O’Leary, CEO-ul grupului Ryanair, a declarat: „Malta Air va zbura cu mândrie numele și steagul maltez în peste 60 de destinații din Europa și Africa de Nord”.
„Acordul de astăzi va duce călătoriile și turismul la nivelul următor”, a declarat ministrul turismului Konrad Mizzi la lansarea companiei aeriene. „Salutăm angajamentul Ryanair de a opera și de a dezvolta o companie aeriană cu drepturi depline în Malta, care va contribui în mare măsură la dezvoltarea țării”, a mai adăugat acesta.
Konrad Mizzi a afirmată că, deși se poate crede că Malta Air se va confrunta cu Air Malta, compania națională a Maltei, nu ar fi cazul deoarece cele două companii aeriene se vor completa reciproc – Malta Air preluând rutele actuale ale companiei Ryanair, iar Air Malta continuă să zboare pe rute mediu-curier și rute către principalele huburi cum ar fi Frankfurt și aeroportul Heathrow din Londra.
Potrivit autorităților, Malta Air este a 37-a companie aeriană înregistrată în Malta.
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.